Kötü haber geldi: İki uçak pistte çarpıştı

Japonya’da bir uçak kazası daha meydana geldi. Itami Havaalanı’nın pistinde All Nippon Havayolları’na ait iki uçak kanat kısmından çarpıştı.

DÜNYA 01.02.2024, 15:31 02.02.2024, 09:10 Şeyda Gül
Kötü haber geldi: İki uçak pistte çarpıştı

Japonya, geçtiğimiz ay meydana gelen uçak kazaları sebebiyle dünya gündemine oturmuştu. Bir uçak kazası haberinin daha geldiği ülkede bu kez Osaka’daki Itami Havaalanı’ndan kötü haber geldi. All Nippon Airways'e ait iki uçak havalimanı pistinde çarpıştı. Havaalanı yönetiminden yapılan açıklamada, kazanın yerel saatle 10.10 sıralarında meydana geldiği kaydedildi. İki uçağın kanat kısımlarından hafif şekilde birbirine çarptığı kaydedilen kazada, yaralanan olmadığı vurgulandı. Kaza sebebiyle 10 uçuşta aksama yaşanırken, kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Uçak kazasında 5 kişi ölmüştü

Ülkede 2 Ocak tarihinde Hokkaido eyaletindeki New Chitose Havalimanı'ndan Tokyo’daki Haneda Havalimanı'na giden Japon Hava Yolları’na (JAL) ait 516 sefer sayılı Airbus A350 tipi uçak, inişi sırasında Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri’ne (JCG) ait MA-722 tipi uçakla çarpışmıştı. Kazada deprem bölgesine yardım malzemesi taşıyan JCG uçağındaki 5 personel hayatını kaybetmişti. Pilotun ağır yaralı olarak kurtarıldığı uçak kazasında, alev topuna dönen JAL uçağındaki 367'si yolcu, 12'si mürettebat 379 kişi ise başarılı bir tahliye operasyonu ile sağ olarak kurtarılmıştı. Kaza sonrasında başlatılan soruşturmada JCG uçağının piste giriş izninin olmadığı belirtilmişti.

Kazalar birbirini izlemişti

16 Ocak tarihinde ise Cathay Pacific'e ait bir yolcu uçağı, ülkenin Hokkaido eyaletindeki New Chitose Havalimanı'nın pistinde Korean Air'a ait bir uçakla çarpışmıştı. Yaralanan olmayan kazanın ardından bu kez 17 Ocak'ta Güney Kore merkezli Jeju Air firmasına ait bir yolcu uçağının pilot hatası nedeniyle Fukuoka Havalimanı'nda taksi yolu dışına çıktığı bildirilmişti. Kimsenin yaralanmadığı bu kazanın benzerinin 10 Ocak tarihinde de gerçekleştiği ortaya çıkmıştı.

Yorumlar (0)