Korkunç bir katliam işlendi: Çok sayıda ölü var

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, güneydeki El-Kuveyti Kavşağında korkunç bir katliam işlediğini açıkladı.

DÜNYA 04.03.2024, 00:10 04.03.2024, 18:16 Şeyda Gül
Korkunç bir katliam işlendi: Çok sayıda ölü var

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin son yaptıkları hakkında bilgi verdi. Gazze'nin kuzeyinde yüzbinlerce aç insana karşı sistematik bir soykırım savaşı yürüttüğünü kaydeden Kudra, İsrail güçlerinin, Gazze kentinin güneyindeki El-Kuveyti Kavşağında korkunç bir katliam işlediğini duyurdu. Kudra, açıklamasında bu katliamda çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını ifade etti.

Bugün 9 kişi öldürülmüştü

Bugün İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr Belah'ta insani yardım aracını hedef almıştı. Bu saldırının sonucu 9 kişi öldürülmüş ve onlara kişi yaralanmıştı.

4 gün önce de insani yardım bekleyenler bombalanmıştı

29 Şubat sabah saatlerinde de İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ni kuzeyden güneye bağlayan Reşid Caddesi üzerindeki Nablusi Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlileri bombalamıştı. İsrail'in insani yardım bekleyen Filistinlilere ateş açarak hedef aldığı saldırıda 118 kişi ölmüş ve 760 kişi yaralanmıştı.

Yorumlar (0)