Kate Middleton ameliyat oldu

İngiltere'de Galler Prensesi Middleton'ın başkent Londra'da yer alan bir hastanede karnından ameliyat olduğu ve yaklaşık olarak iki hafta hastanede kalacağı açıklandı. Öte yandan İngiltere Kralı III. Charles'ın, prostat büyümesi sebebiyle önümüzdeki hafta hastanede tedavi göreceği duyuruldu.

DÜNYA 17.01.2024, 22:31 18.01.2024, 16:15
Kate Middleton ameliyat oldu

Kensington Sarayı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Middleton'ın planlı karın operasyonu için dün Londra'daki özel bir sağlık merkezine yatırıldığı kaydedildi.

Bahse konu açıklamada, operasyonun başarılı geçtiği ve iyileşme sürecine devam etmek üzere Galler Prensesi'nin evine dönmeden evvel iki hafta kadar hastanede kalmasının öngörüldüğü ifade edildi.

Kate Middleton'ın mevcut tıbbi tavsiyeler doğrultusunda, Paskalya sonrasına değin görevine dönmesinin mümkün görünmediği bilgisi aktarılan açıklamada, şöyle denildi:

"Galler Prensesi Kate Middleton, bu açıklamanın oluşturacağı ilgiyi takdir etmektedir. Kamuoyunun, evlatları için mümkün olduğunca normalliği devam ettirme arzusunu ve kişisel tıbbi bilgilerinin saklı kalması isteğini anlayacağını umut ediyor. Bu sebeple Kensington Sarayı, majestelerinin ilerleyişine dair güncellemeleri sadece paylaşılacak önemli yeni bilgiler olduğunda temin edecektir."

Kensington Sarayı, Middleton'ın ne için tedavi gördüğüne dair detaylı bir bilgi paylaşmadı fakat durumunun kanserle bir alakasının olmadığı kaydedildi. 



Charles da hastaneye kaldırılacak

Buchingham Sarayı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Kral Charles'ın prostat büyümesi sebebiyle tedavi göreceği kaydedildi.

Söz konusu açıklamada, 75 yaşındaki Charles'ın hastalığının iyi huylu prostat büyümesi olduğu ve düzeltici bir süreç için önümüzdeki hafta hastaneye gideceği belirtildi.

Ayrıca, Charles'ın halkla buluşmalarının kısa bir iyileşme dönemi sebebiyle erteleneceği bilgisi aktarıldı.

Yorumlar (0)