TÜRK-İŞ: Ek zam talebi Bakan Işıkhan'a iletildi

TÜRK-İŞ, 700 bin kamu işçisini ilgilendiren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolünde, 'mukavele başlangıç tarihlerinin ocak ayına çekilmesi' ve 'kamu işçilerine refah payı verilmesini' ihtiva eden taleplerini Vedat Işıkhan'a iletti.

EKONOMİ 17.01.2024, 22:47
TÜRK-İŞ: Ek zam talebi Bakan Işıkhan'a iletildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay ve TÜRK-İŞ Kamu Koordinasyon Kurulundaki sendika genel başkanlarını makamında ağırladı.



"Ücret dengesizliği söz konusu"

Basın mensuplarına kapalı yaklaşık iki saat süren toplantının akabinde Ergün Atalay, bakanlık girişinde gazetecilere açıklama yaptı.

Atalay, kamudaki 700 bini aşkın işçinin 2023-24 dönemindeki sosyal ve mali haklarının belirlendiği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nü Mayıs 2023'te imzaladıklarını hatırlattı.

Sözleşmeyle birlikte en düşük kamu işçisi ücretinin 15 bin TL'ye yükseltildiğini, geçtiğimiz senenin ilk altı ayında refah payı dahil olmak üzere ücretlere yüzde 45, ikinci altı ayında ise yüzde 15 artış yapıldığını kaydeden Atalay, şu ifadeleri paylaştı:

"O dönem iyi bir kamu mukavelesi imzaladık fakat aradan geçen süredeki enflasyondan kaynaklı problemin bedelini ödüyoruz. Bir ücret dengesizliği söz konusu. 25 senedir görmediğimiz bir sorun mevzubahis. İşveren sendikası TÜHİS ile geçtiğimiz hafta ve bugün görüşme yaptık. Bu husus, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ilgili."



"Olumlu bir yanıt bekliyoruz"

Kamudaki ücret dengesizliğinin bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade eden Atalay, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: 

"Sayın Işıkhan, bu hafta TÜHİS ile görüşeceğini, önümüzdeki hafta buna ilişkin TÜRK-İŞ'e bilgi vereceğini belirtti. Bundan evvelki gayriresmi toplantıydı. Bu akşam itibarıyla kamu koordinasyon kuruluyla resmi toplantı gerçekleştirdik. Ocak ayına başka enflasyon oranı açıklanıyor, şubata başka, mart ayına başka bir enflasyon oranı açıklanıyor. Mukavele başlangıcını ocak ayına çeksinler. Haklı talebimize bir an önce olumlu bir yanıt bekliyoruz."

Yorumlar (0)