İtalya'da helikopter kayboldu: 4 yolcu Türk olabilir

İtalya'nın Romagna-Emilia ile Toskana bölgeleri arasında içinde 7 kişinin olduğu özel bir helikopterin kaybolduğu açıklandı. Helikopterdeki 4 kişinin ise Türk olduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

DÜNYA 10.06.2022, 00:23 12.06.2022, 10:03
İtalya'da helikopter kayboldu: 4 yolcu Türk olabilir

İtalya medyasında yer alan haberde, sabah saatlerinde Lucca şehrine bağlı Capannori Tassignano Havalimanı'ndan kalkan Agusta Koala 'AW119' model bir helikopterin radardan kaybolduğu kaydedildi.

Helikopteri arama faaliyetlerinin Romagna-Emilia ve Toskana bölgelerinin hudut kesiminde devam ettiği belirtildi.

Haberde, helikopterde 1 İtalyan pilot ve 6 yabancının bulunduğu, yabancılardan 2'sinin Lübnanlı, 4'ünün Türk olabileceği ifade edildi.

Helikopter ile radar arasındaki temas kaybolduktan sonra başlatılan arama kurtarma faaliyetlerine gece saatlerinde ara verildiği, sabah yeniden başlayacağı bilgisi aktarıldı.

Bölge halkından edinilen bilgilere göre, hava şartlarının elverişsiz olduğu da belirtildi.

"Helikopterin düşmediğine eminiz"

Helikopterin hijyen ürünleri üreten 'Roto Cart' adlı bir şirketin müşterilerini fabrikaya taşımak için kullanıldığı medyaya yansıyan haberler arasında.

Şirketin yöneticilerinden Giuliano Gelain, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, helikopterin düşmediğine yüzde 100 emin olduklarını çünkü buna yönelik bir sinyal vericinin helikopterde bulunduğunu fakat bu yönde bir sinyalin henüz gelmediğini ifade etti.

Gelain, bahse konu helikopterin günde iki defa tesislere müşterileri götürdüğünü de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)