Kredi kartı asgari ödeme tutarları değişti

BDDK, tüketici kredilerindeki genel vade limitini 50 bin ila 100 bin TL arasında değişen tutarlar için 24 ay, 100 bin TL'nin üstündeki tutarlar için 12 ay olacak şekilde belirledi. Öte yandan, limiti 25 bin TL'nin altındaki kredi kartları için asgari ödeme tutarlarının dönem borcunun yüzde 20'si kadarı; limiti 25 bin TL'nin üzerinde olan kredi kartları için ise dönem borcunun yüzde 40'ı olacak şekilde belirlenmesi yönünde karar verildi.

EKONOMİ 10.06.2022, 01:00
Kredi kartı asgari ödeme tutarları değişti

BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu), Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyurulan adımlar çerçevesinde, finansal istikrarın kuvvetlendirilmesine yönelik önlemleri açıkladı.

Buna göre BDDK, tüketici kredilerine dair genel vade limitinin, kredi tutarı 50 bin TL'nin üzerinde 100 bin TL'nin altında olan krediler için 24 ay, 100 bin TL'nin üzerinde olan krediler için 12 ay olacak şekilde belirlenmesi yönünde karar verdi.

Kurum, limiti 25 bin TL'nin altındaki kredi kartları için asgari ödeme tutarlarının dönem borcunun yüzde 20'si kadarı; limiti 25 bin TL'nin üzerinde olan kredi kartları için ise dönem borcunun yüzde 40'ı olacak şekilde belirlenmesi yönünde karar verdi.

"Gerekli adımlar hızlı bir şekilde atılacaktır"

BDDK, sürmekte olan faaliyetler hakkında şu ifadelere yer verdi:

"Ev kredilerinde kredi değer oranlarının tutar bazlı olarak farklılaştırılması, ticari krediler başta olmak kaydıyla seçmeli yaklaşımın iyileştirilmesi maksadıyla kredilerin ihracat ve yatırım gibi üretken alanlara çevrilmesi, yurt dışındaki yerleşikler ile türev işlem yapan tüzel kişilere verilecek kredilerin risk ağırlığının yükseltilmesi ve yurt dışındaki yerleşiklere tahsisli SWAP olanaklarının getirilmesi konularında gerekli adımlar hızlı bir şekilde atılacaktır."

Düzenlemeden evvel tüketici kredilerinde genel taksit limiti 50 bin TL altındaki krediler için 36 ay, 50 bin TL'nin üzerindekiler için ise 24 ay şeklinde uygulanıyordu.
 

Yorumlar (0)