İsrail sivillerin barınağını vurdu: 39 ölü

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda UNRWA'ya ait bir okulu hedef alan saldırıda ilk raporlara göre 39 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin de yaralandığını açıkladı.

DÜNYA 06.06.2024, 12:51 07.06.2024, 08:58 Buse Önder
İsrail sivillerin barınağını vurdu: 39 ölü

Gazze'deki hükümetin medya ofisi, İsrail ordusunun Nusayrat Mülteci Kampı 2. bölgesindeki bir okulu bombalayarak büyük bir katliam gerçekleştirdiğini duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, saldırı sonucunda ölen 27 kişinin cenazelerinin Aksa Şehitleri Hastanesi'ne ulaştığı ve çok sayıda yaralının da hastaneye getirildiği belirtildi.

Hastanenin kapasitesinin üç katına kadar yaralı ve hasta ile dolduğu vurgulandı, yeni yaralıların da getirilmeye devam edildiği ifade edildi.

Tüm ülkelere çağrı yapıldı

Açıklamada, İsrail'in bu saldırılarıyla soykırım suçu işlediği ve Amerika'nın İsrail'e sağladığı silah ve askeri destekle bu soykırımı sürdürdüğü kınandı. İsrail ve Amerikan yönetiminin insanlığa ve uluslararası hukuka karşı işlediği suçlardan tamamen sorumlu tutulduğu belirtilen açıklamada, tüm dünya ülkelerine bu suçları kınamaları çağrısında bulunuldu.

‘Amerikalı savaş suçluları yargılanmalı’

Uluslararası toplum, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlardan Gazze Şeridi'nde sivillere, çocuklara ve kadınlara yönelik soykırımı durdurması için İsrail'e baskı yapmaları istendi. Ayrıca, uluslararası topluma, Gazze Şeridi'nde günlük olarak gerçekleştirilen katliamlara ve soykırıma katılan İsrailli ve Amerikalı savaş suçlularını yargılamaları çağrısında bulunuldu.

Yorumlar (0)