İsrail noktayı koydu! "Bunu yapmadan müzakere yok"

İsmi verilmeyen üst düzey İsrailli bir siyasetçi, "İsrail müzakere heyeti yola çıktı." iddiasının asılsız olduğundan bahsetti. Yediot Ahronot gazetesine konuşan kaynak, müzakerelerin başlaması için Tel Aviv'in sunduğu başlıca şartı açıkladı.

DÜNYA 02.03.2024, 19:37 Hakan Öksüz
İsrail noktayı koydu! "Bunu yapmadan müzakere yok"

Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmaların ne zaman durdurulacağı merak ediliyor. İsrail ile Hamas arasındaki müzakerelerin başlaması gerektiğine yönelik dünyadan gelen çağrıları dikkate almayan Tel Aviv yönetimi, bölgeye bomba yağdırıyor.

İlk şart: İsrailli esirlerin listesinin verilmesi

İsmi açıklanmayan İsrailli üst düzey bir siyasetçi, Yediot Ahronot gazetesine demeç verdi. Ateşkesin görüşülmesi için İsrail müzakere heyetinin yola çıktığına dair haberlerin asılsız olduğunu bildiren kaynak, Tel Aviv'in başlıca şartından bahsetti. Buna göre Gazze'deki esirlerin isim listesi alınmadan herhangi bir ateşkes ya da müzakere söz konusu olmayacak.

Müzakere görüşmeleri 24 Şubat'ta sonlanmıştı

Hayatta olan İsrailli esirlerin isim listesinin paylaşılmasını şart koşan Tel Aviv yönetimi, bu koşul sağlanmadan saldırıları kesmeyecek. Paris'te toplanan heyet, ateşkese dair yapılan müzakere görüşmelerini 24 Şubat'ta sonlandırmıştı. 

Esir takasının da ele alındığı görüşeye Mossad Başkanı David Barnea, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani,CIA Direktörü William Burns, Hamas heyeti ve Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kemal katılmıştı.

Yorumlar (0)