Eşi ve kayınpederini acımasızca katletti, savunması pes dedirtti!

Gaziantep'te eski eşi Bilge Kaya ve kayınpederi Ertuğrul Kaya'nın bulunduğu otomobilin önünü kesen Mertcan Köse, baba-kızı pompalı tüfekle öldürmüştü. Sanık Mertcan Köse'nin yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Katil zanlısının savunması pes dedirtti.

YAŞAM 02.03.2024, 20:07 Hakan Öksüz
Eşi ve kayınpederini acımasızca katletti, savunması pes dedirtti!

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde 16 Haziran 2023'te yaşanan kanlı cinayet, Türkiye'de yankı uyandırmıştı. Eski eşi Bilge Kaya (25) ve kayınbabası Ertuğrul Kaya'nın (47) bulunduğu otomobilin önünü kesen Mertcan Köse (25), pompalı tüfek ile dehşet saçmıştı. Atakent Mahallesi'nde meydana gelen saldırıda ağır yaralanan baba-kız, kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirmişti.

2 kez müebbet hapsi isteniyor

Cinayeti işledikten sonra tutuklanan Mertcan Köse'nin yargılandığı davanın ilk duruşması Gaziantep 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. "Tasarlayarak kasten adam öldürme" suçundan hakkında 2 kez müebbet hapis cezası talep edilen sanık Mertcan Köse'nin yanı sıra Kaya ailesi de duruşmaya katıldı.

"Çocuğun velayetinin ona verilmesini hazmedemedim"

Katil zanlısı Mertcan Köse, mahkemedeki savunmasında şoke eden ifadeler kullandı. Çocuğunun velayetinin annesine verilmesini hazmedemediğini söyleyen Mertcan Köse, öldürmek amacıyla ateş etmediğini iddia etti.

"Öldüğünden bile 2 gün sonra haberdar oldum"

Anlaşmazlık sonrası ayrıldıklarını, Bilge Köse'nin 4 aylık çocuklarını kendisine göstermediğini ileri süren katil zanlısı, "Boşanma işlemlerinin tamamlanması için adliyeye gittik. Orada eski eşim bana küfretti, eski kayınpederim ise beni itti. Çok sinirlenmiştim, boş bir alanda aracın önünü kestim ve ateş ettim. Kayınpederim müdahale etmek isteyince ona ateş açtım. Bilge'yi hedef almadım. Öldüğünden bile 2 gün sonra haberdar oldum." dedi.

Duruşma ertelendi

Mertcan Köse'nin tutukluğunun sürmesine hükmeden mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Yorumlar (0)