İsrail'den Filistinlilere skandal tebligat

İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Eski Şehir bölgesinde ikamet eden 200 Filistinliye 'kendi evlerini veyahut evin bir kısmını yıkmaları' için ihtar mektubu gönderdi.

DÜNYA 15.01.2024, 01:34
İsrail'den Filistinlilere skandal tebligat

İsrail makamlarının Mescid-i Aksa'nın da yer aldığı Eski Şehir bölgesinde ikamet eden 200 Filistinli aileye ilettiği yıkım kararına dair bilgi verildi.

Filistinlilere iletilen tebligatta bazı evlerin tümüyle, bazılarının kısmi olarak yıkılacağına dair bilginin yer aldığı, bahse konu evlerin yıkılması için farklı süreler tanındığı belirtildi.

Filistinlilerden evlerini kendilerinin yıkmalarının istendiği, aksi halde İsrail makamlarınca yıkılacağı ve ağır para cezalarının uygulanacağının bildirildiği aktarıldı.



İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkımları

İşgal altında olan Doğu Kudüs'te Filistinlilere imar izni hususunda zorluk yaşatan ve yapılan müracaatların tamamına yakınını kabul etmeyen İsrail makamları, Filistinlilere ait çok sayıda evin 'ruhsatsız' olduğunu iddia ederek yıkma tehdidinde bulunuyor.

Filistinli kaynaklar, 1967 senesinden beri Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 5 bini aşkın evin İsrail güçlerince yıkıldığını kaydediyor.

İsrail'e bağlı belediyenin bahse konu uygulamasının hiçbir hukuki dayanağının olmadığının altını çizen Filistinliler, bunu "Kudus'ü Yahudileştirme ve İsrail'in Filistinlileri yıldırma politikalarının bir parçası" olarak görüyor. 

İsrail belediyesi sık sık yıkım masraflarını da evi yıkılan Filistinlilerden tahsil ediyor.

Yorumlar (0)