İslam karşıtlığıyla bilinen karikatürist, öldü 

Müslümanlara ve İslam’a yönelik rencide edici çizimler yapan Danimarkalı Karikatürist Kurt Westergaard, öldü. 

DÜNYA 19.07.2021, 09:46 19.07.2021, 17:11
İslam karşıtlığıyla bilinen karikatürist, öldü 

Dünya genelinde hakkında eylemler yapılan, kavgalar çıkan, insanların karşı karşıya geldiği ifade özgürlüğünün ardına sığınarak Hz. Muhammed’e, Müslümanlara ve İslam’a yönelik hakaret içerikli çizimler yapan ve sürekli konuşmalarında da bunları tekrarlayan Danimarkalı Karikatürist Kurt Westergarrd, öldü. 86 yaşındaki Kurt’un vefat edişini ailesi duyurdu. Westergaard’ın uzun süredir tedavi gördüğü belirtildi. 

Dünya çapında protestoya maruz kalmıştı 

2005 senesinde Danimarka’nın bir gazetesinde Hz. Muhammed hakkında ahlaksız karikatürler çizen Kurt, dünya çapında çeşitli protestolara maruz kalmıştı. 1980’lı senelerden bu yaşa karikatüristlik yapan Westergarrd, 2005’teki olaylardan sonra koruma tutmuştu. Tüm eleştiri ve protestolara karşın durmamış ve o sene İslam coğrafyasına karşı 12 karikatüristlik seri oluşturmuştu. 

Kurt, çizimleri için “İslam’ın eleştirisi ve oto sansür farkındalığı” ifadesini kullanıştı. 2008 senesinde verdiği röportajda ise hiçbir çiziminden pişman olmadığını belirtmişti. 2015 senesinde ise Charlie Hebdo katliamı sonrasında hakaret içerikli Müslümanlık karşıtı karikatürler çizmişti.  

Yorumlar (0)