İran’dan Mossad darbesi: 3 ajan öldürüldü!

İran, Mossad'ın yönlendirdiği ajanlara verdiği idam cezaları ile gündeme geldi. Yaşanan olaylar İsrail'in önceki saldırısında ölen Seyyid Razi Musavi'nin intikamı olarak değerlendirildi.

DÜNYA 29.12.2023, 13:44 Buse Önder
İran’dan Mossad darbesi: 3 ajan öldürüldü!

İsrail, Pazartesi günü Suriye'nin başkenti Şam yakınlarına düzenlediği hava saldırısıyla gündeme gelmiş, bu saldırdıa İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun üst düzey üyelerinden Seyyid Razi Musavi'nin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Musavi'nin, Suriye ile İran arasındaki askeri ittifakın koordinasyonundan sorumlu olduğu belirtilirken, rejime karşılık verileceği vurgulanmıştı.

İsrail'in hava saldırısına karşılık olarak İran, Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Said İrevani aracılığıyla BM Güvenlik Konseyi'ne bir mektup göndermiş, İrevani, mektupta, "İran, Siyonist rejime zamanı geldiğinde karşılık verecektir" ifadelerini kullanmıştı.

Ajanlar idam edidi

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Mossad'ın yönlendirmesiyle İran'da eylemlerde bulunan 10 kişilik bir sabotaj ekibinin 4 üyesinin idam edildiği açıklandı. Vefa Henare, Aram Omeri, Rahman Perhazo ve Nesim Nemazi adlı mahkumlar, "ülke düzenini bozmak amacıyla Siyonist rejimle (İsrail) istihbarat işbirliği yoluyla yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak ve muharebe" suçlarından suçlu bulundu.

Aynı davada yargılanan diğer 6 kişi ise "Siyonist rejimle bağlantıları" nedeniyle 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yorumlar (0)