İran Avrupa ülkelerini 'Çifte Standart' uygulamakla suçladı: O ülkelerin büyükelçilerini çağırdı

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya büyükelçileri çağrılarak, Tahran'ın İsrail'e yönelik saldırılarına ilişkin ‘sorumsuz tutumlarının’ sorgulandığı kaydedildi.

DÜNYA 14.04.2024, 14:33 Melina Ay
İran Avrupa ülkelerini 'Çifte Standart' uygulamakla suçladı: O ülkelerin büyükelçilerini çağırdı

İran'ın İsrail'e gerçekleştirdiği gece saldırısının ardından Avrupa ülkelerinden gelen kınama tepkileri devam ediyor. İran, misilleme saldırısına yanıt olarak Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya'yı ‘çifte standart’ uygulamakla suçladı. İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bu ülkelerin büyükelçilerinin çağrılarak İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarına ilişkin ‘sorumsuz tutumlarının’ sorgulandığı belirtildi.

“Son saldırı suça yanıt niteliğinde”

İran tarafından yapılan açıklamada, “İran'ın siyonist rejime yönelik eylemi, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51’inci maddesi uyarınca meşru müdafaa hakkı çerçevesindedir ve Suriye'deki büyükelçilik yerleşkesine yönelik son saldırı da dahil çok sayıda suça yanıt niteliğindedir” ifadelerine yer verildi.

Video konferansla görüşecekler

Almanya, Fransa ve Birleşik Krallık'ın üyesi olduğu G7 ülkelerinin bugün İran’ın misilleme saldırılarını görüşmek üzere video konferansla bir araya gelmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)