İki çocuğu 15. kattan atmışlardı: Vicdansız çift idam edildi

Çin'de bir adam gayrimeşru ilişki yaşadığı kadınla birlikte 2 yaşındaki kızı ve 1 yaşındaki erkek çocuğunu 15. kattan aşağı atarak öldürmüştü. Kasten adam öldürme suçundan idam edilen çiftin hangi yöntemle idam edildiği ise kamuoyuyla paylaşılmadı.

DÜNYA 02.02.2024, 14:20 03.02.2024, 12:46 Şeyda Gül
İki çocuğu 15. kattan atmışlardı: Vicdansız çift idam edildi

2 Kasım 2020 tarihinde Çin'in Chongqing kentinde Zhang Bo isimli bir adam, 2 yaşındaki kız ve 1 yaşındaki erkek çocuğunu ve ilişki yaşadığı Ye Chengchen ile birlikte 15’inci kattaki evinin penceresinden aşağı atarak öldürmüştü. Yargı sürecinin ardından cani çift, "kasten adam öldürme" suçundan idam cezasına çarptırılmıştı.

Adamın evli olduğunu öğrense de ilişkiye devam etmiş

Chongqing Yüksek Halk Mahkemesi, 11 Mayıs 2023 tarihinde gerekçeli kararını açıkladı. Zhang Bo'nun evli olduğu dönemde medeni durumu hakkında bilgi vermeyerek Ye ile uygunsuz bir ilişkiye başladığı öğrenildi. Ancak Ye'nin bu durumu öğrendikten sonra da ilişkiyi sonlandırmadığı ve devam ettiği belirtildi.

Kadın, çocukları evliliklerinin önündeki engel olarak görmüş

Ülke basınında yer alan haberlerde, Çinli adamın Şubat 2020'de eşinden boşandığı belirtildi. Ancak Ye'nin iki çocuğu çiftin evlenmesinin önündeki en büyük engel olarak gördüğü belirtilen haberde, Zhang'ı defalarca çocukları öldürmekle tehdit ettiği bilgisine yer verildi.

Daha sonra çocukları pencereden atmışlar

Haberde, 2 Kasım 2020’de Zhang'ın çiftin iki çocuğunu 15. katta yer alan evinin penceresinden atarak öldürdüğü ve olaya kaza süsü vermeye çalıştığı ifade edildi. İki sanığın eylemlerinin hukukun ve ahlakın kırmızı çizgilerine meydan okuduğu ve toplum vicdanını ayaklar altına aldığı vurgulanan haberde, cani çift hakkında karar verildiği kaydedildi.

Cezaları infaz edildi, idamın yöntemi açıklanmadı

İkili hakkında verilen idam cezasının geçtiğimiz 31 Ocak'ta Chongqing 5 Numaralı Orta Dereceli Halk Mahkemesi tarafından infaz edildiği duyurulurken, idam yöntemi hakkında bilgi verilmedi. Çin’de çoğunlukla zehirli iğne veya idam mangası kullanılıyor.

Yorumlar (0)