Husilerden ABD ve Yunanistan’a ağır darbe! Ölü ve yaralılar var

Yemen açıklarında Husiler tarafından Yunanistan tarafından işletilen True Confidence adlı yük gemisine saldırı düzenlendiği açıklandı. 2 kişinin hayatını kaybettiği Husi saldırıları sonucunda Kızıldeniz’de ilk can kaybı yaşandı.

DÜNYA 06.03.2024, 22:38 Şeyda Gül
Husilerden ABD ve Yunanistan’a ağır darbe! Ölü ve yaralılar var

Yemen’deki İran destekli Husiler, Kızıldeniz ve Aden Körfezi’nde ticari gemilere yönelik saldırılarını sürdürüyor. İlk can kaybının yaşandığı saldırıya ilişkin açıklama yapan İngiliz ve ABD'li yetkililer, Yunanistan tarafından işletilen Barbados bandıralı True Confidence adlı yük gemisine Husiler tarafından füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Saldırıda 2 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklayan İngiliz yetkililer, “En az 2 masum denizci öldü. Bu, Husilerin uluslararası gemiciliğe pervasızca füze saldırılarının üzücü ama kaçınılmaz sonucuydu ve durmalılar. En derin başsağlığı dileklerimiz ölenlerin ve yaralananların aileleriyle birliktedir” ifadelerini kullandı.

ABD, saldırıyı doğruladı

Adı açıklanmayan üst düzey bir ABD yetkili ise saldırıya ilişkin yaptığı değerlendirmede iki denizcinin saldırıda yaşamını yitirdiğini doğruladı.

Gemi Aden açıklarında saldırıya uğramıştı

True Confidence’a Yemen'in Aden kentinin yaklaşık 50 deniz mili güneybatısında füze saldırısı düzenlenmişti. Saldırı sonucu hasar aldığı ve yangın çıktığı ifade edilen gemide, 15'i Filipinli, 4'ü Vietnamlı, 2'si Sri Lankalı, 1’i Hindistanlı ve 1 Nepalli olmak üzere toplam 20 mürettebat ve 3 silahlı koruma olduğu bilgisine yer verilmişti.

Liberya'da kayıtlı True Confidence Shipping şirketine ait olduğu öğrenilen geminin, Yunanistan merkezli Third January Maritime şirketi tarafından işletildiği ifade edildi.

Yorumlar (0)