Murat Kurum seçim vaadini duyurdu: 100 bin kiralık konut yapacağız

İstanbul'da kentsel dönüşüm vaadiyle ilgili bilgiler veren Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Türkiye'de ilk defa 100 bin kiralık konut yapacaklarını duyurdu.

SİYASET 06.03.2024, 23:11 Şeyda Gül
Murat Kurum seçim vaadini duyurdu: 100 bin kiralık konut yapacağız

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum, katıldığı NTV yayınında önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul'da yaşamanın sorun olduğunu ve yaşayan herkesin deprem korkusu olduğunu ifade eden Kurum, İstanbullunun bu çileden bıktığını söyledi. Bir değişim sinyali olduğunu belirten Kurum, “Değişim arzusu ve isteği var. 31 Mart'a da tüm İstanbul'un kazanacağı gün diyoruz biz. 31 Mart'ta hiç kimse kaybetmeyecek” dedi.

Yoğunlukta diliniz sürçebiliyor

“Çok yoğun programımız var. Sabah 8'de başlıyorsunuz ve gece 2'ye 3'e kadar. Her gün böyle” diyen Kurum, ister istemez bu yoğunlukta herkesin dilinin sürçebildiğini kaydetti. Bunu insani bulduğunu anlatan Kurum, fark ettiği zaman da bugün bunu haber yaparlar diye ifade etmeye çalıştığını vurguladı. “Küçükçekmece'ye gitmişiz Büyükçekmece demişiz. İstanbul'u bilmiyor diyorlar. 1 haftalık sürece bakın. Özgür Özel ve İmamoğlu birçok gaf yaptılar. Gafın ötesine geçtiler” şeklinde konuşan Kurum, bedelli askerlik yapanların vatan sevgisini sorgulayacak şeyler söylediklerini hatırlattı. Bunu düzeltmek için bir girişimde de bulunmadıklarını aktaran Kurum, “Biz insanız, hata da yapabiliriz ve farklı bir söylem de söyleyebiliriz. En azından samimiyiz ve samimi olmak her şeyden değerli. İnsansınız hatadan dönmek erdemdir” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da kentsel dönüşüm vaadi

İstanbul'da depremi birinci gündem haline getirmek zorunda olduklarını belirten Kurum, tek bir riskli yapı kalmasın istediklerini belirtti. İstanbul'da 1.5 milyon riskli konut olduğunun bilgisini veren Kurum, 600 bininin acilen dönüştürülmesi gerektiğinin altını çizdi. “Bizim bir şekilde vatandaşımıza bu işi yapıp vermemiz lazım. 650 bin konutu 5 yıl içinde dönüştürmek istiyoruz” diyen Kurum, 300 binini KİPTAŞ vasıtasıyla, yılda 60 bin konut dönüştüreceklerinin müjdesini verdi. Belediye olarak da 300 bin konutu dönüştürerek bu dönüşümü yapmak istediklerini aktaran Kurum, “700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi vereceğiz” dedi.

Türkiye’de ilk defa 100 bin liralık konut yapacağız

Türkiye'de ilk defa 100 bin kiralık konut yapacakları vaadini duyuran Kurum, 39 ilçeye 100 bin kiralık konut yapacaklarını söyledi. Buradaki amacın kentsel dönüşüme giren insanları evi yapılana kadar orada misafir etmek olduğunu anlatan Kurum, İstanbul'da kira ve konut fiyatlarını düşürmek için arzı artırmaları gerektiğini savundu. İstanbul'da bir deprem olduğunda enkaza ulaşamayacaklarını aktaran Kurum, böylesi kötü bir durum karşısında seferberlik anlayışıyla bu işi yapmaları gerektiğini dile getirdi. “Bunun kaçarı yok, başka bir alternatifi de yok. İstanbul'un kaynağını İstanbul'a aktarırsanız her şeye yeter” diyen Kurum, reklam bütçesinin deprem bütçesinin 2 katı olduğunu vurguladı. Bu iradenin bile sorgulanması gereken bir irade olduğuna dikkat çeken Kurum, “Reklama bu kadar para harcarsan, bu işleri yapamazsın, kaynak da bulamazsın. Elazığ'da, Malatya'da, İzmir'de yaptık. 1 yıl içinde yaptık. O zaman da "nasıl yapacaksınız?" dediler, biz yaptık” şeklinde konuştu.

Emekliye 2 bin 500 TL yardım vaadi

Evdeki çalışan sayısına bakacaklarını anlatan Kurum, asgari geçim miktarının altındaysa her bir emekliye 2 bin 500 TL destek ödemesi yapacaklarının ifade etti. Kurum, “Bunu da her yıl artırmak istiyoruz” dedi.

Yorumlar (0)