Havalimanında panik! 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bomba bulundu

Hamburg-Schenelsen Havalimanı, İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma 450 kilogram patlamamış bomba bulunması sebebiyle uçuşlara kapatıldı. Havalimanı, bombanın etkisiz hale getirilmesi sonucu tekrar uçuşlara açıldı. 

DÜNYA 17.10.2019, 09:13
Havalimanında panik! 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bomba bulundu

Hamburg-Schenelsen Havalimanı’nda öğleden sonra 450 kilogram ağırlığında İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma patlamamış bir bomba bulundu. Bu gelişmenin ardından havalimanı, akşam saatlerinde uçuş güvenliği sebebiyle iniş ve kalkışlara kapatıldı.

Hamburg Havalimanı’nın Twitter hesabından konuya ilişkin açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada, havalimanının ne zaman uçuşlara açılacağının belli olmadığı kaydedilirken, yolculardan havayolu şirketleriyle iletişime geçerek uçuşlarıyla ilgili bilgi almaları talep edildi.

THY'nin uçağı Bremen'e inmek zorunda kaldı

Diğer yandan, THY’nin TK1667 sefer sayılı İstanbul-Hamburg seferini yapan uçağı da havalimanının kapatılması üzerine bir süre Hamburg hava sahasında tur atarak Bremen’e inmek zorunda kaldı. Saat 21.00 sıralarında Bremen’e inen uçağın yolcularının kara yolu ile Hamburg’a gönderileceği bildirildi. THY’nin dönüş seferi olarak planlanan Hamburg- İstanbul seferi de iptal edildi.

Bomba etkisiz hale getirildi

İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma patlamamış bomba bulunması sebebiyle uçuşlara kapatılan Almanya’nın Hamburg Havalimanı, bombanın etkisiz hale getirilmesi sonucu tekrar uçuşlara açıldı.

Hamburg Havalimanı’nın Twitter hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada, bombanın etkisiz hale getirildiği, havalimanının 00.30 sıralarında tekrar uçuşlara açıldığı kaydedildi

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: 

"Hamburg Havalimanı’nda 2. Dünya Savaşından kalma bulunan bomba başarıyla etkisiz hale getirildi. Havalimanı yeniden iniş ve kalkışlara açılmıştır. Lütfen uçuşlarınızla ilgili olarak havayolu şirketleriyle bağlantıda kalın." 

Yorumlar (0)