Hamas heyeti Kahire'de: 48 saat içinde ateşkes sağlanabilir

Hamas heyetinin İsrail ile ateşkes görüşmeleri için Kahire'ye ulaştığı bildirildi. Üst düzey bir Hamas yetkilisi, İsrail'in görüşmelerde Hamas'ın taleplerini kabul etmesi durumunda Gazze'de ateşkesin "24 ile 48 saat içinde" sağlanabileceğini ifade etti.

DÜNYA 03.03.2024, 17:05 Buse Önder
Hamas heyeti Kahire'de: 48 saat içinde ateşkes sağlanabilir

Resmi kaynaklara göre, Hamas heyeti Müslüman Kardeşler örgütünün Gazze'deki Başkan Yardımcısı Halil Al-Hayya'nın liderliğinde Kahire'ye ulaştı.

Filistinli bir yetkili Reuters'a verdiği demeçte, anlaşmanın yakında sağlanıp sağlanamayacağı konusunda henüz kesin bir aşamada olunmadığını ifade etti. Hamas ve İsrail heyetlerinin Kahire'de ateşkes detaylarını görüşecekleri ve tarafların ayrı odalarda birbirlerini görmeden çalışacakları belirtildi.

24 ile 48 saat arasında ateşkes gelebilir

ABD'de Biden hükümetinden yetkililer, Hamas ve İsrail'in altı haftalık ateşkese yakın olduğunu iddia etti. İsrail'in anlaşmayı prensip olarak kabul ettiği, Hamas'tan yanıt beklediği öne sürüldü.

Üst düzey bir Hamas yetkilisi AFP'ye verdiği demeçte, İsrail'in devam eden görüşmelerde Filistinli grubun taleplerini kabul etmesi halinde Gazze'de ateşkesin "24 ile 48 saat içinde" sağlanabileceğini ifade etti. Şartlı olarak konuşan yetkili, "İsrail, yerlerinden edilmiş Filistinlilerin kuzey Gazze'ye geri gönderilmesi ve insani yardımın arttırılması da dahil olmak üzere Hamas'ın taleplerini kabul ederse, bu önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde bir ateşkes anlaşmasının önünü açacaktır" dedi.

Yorumlar (0)