Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: '31 Mart'ta milli irade bayramını ilan edeceğiz'

Yerel seçimlere 28 gün kala, seçim atmosferi hız kazanmışken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla mitinginde önemli açıklamalarda bulunarak, ''Ramazan Bayramı gelmeden 31 Mart'ta milli irade bayramını ilan edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SİYASET 03.03.2024, 17:31 Buse Önder
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: '31 Mart'ta milli irade bayramını ilan edeceğiz'

31 Mart yerel seçimlerine 28 gün kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisi AK Parti'nin Muğla mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin yargı yoluyla engellediği projeleri eleştirerek, "Bugün Muğla turizmde ve tarımda Antalya'nın gerisinde kalmışsa tek sebebi bu zihniyettir ve onun Atatürk'ün arkasına saklanan kifayetsiz çevresidir" dedi.

Terörle mücadele konusunda da kararlılık mesajı veren Erdoğan, "Cumhuriyet tarihimizin en alçak ihanet girişimi olan 15 Temmuz'un ardından terörle mücadelemizi artık terörün kaynağı olan yerlerde yürüteceğimizi ilan ettik. Bunu Gabar'da, Tendürek'te, Cudi'de yaptık. Bütün bu teröristleri oralarda mağaralara gömdük. Yine yapacağız" şeklinde konuştu.

‘Biz kimseyi ötekileştirmedik’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetinin eser ve hizmet siyasetiyle ülkedeki altyapı eksikliklerini gidermeye odaklandığını belirtti. Kendisinin ve hükümetinin süresince hiçbir kesimi ötekileştirmediklerini vurgulayarak, Kürt vatandaşların haklarını savunduklarını ifade etti. Erdoğan, Türkiye'yi 81 vilayetiyle kucaklayarak Türkiye Yüzyılı vizyonuyla buluşturduklarını dile getirdi.

‘Muğla hak ettiği konumda değil’

Muğla'nın hak ettiği konumda olmadığını savunan Cumhurbaşkanı, şehrin büyükşehir belediyesini 25 yıldır yöneten zihniyetin Muğla'nın gelişimine engel olduğunu iddia etti. Engellenen projelerin sayısının bir Muğla kadar fazla olduğunu öne sürerek, turizm ve tarım alanında Antalya'nın gerisinde kalmasının nedeninin bu belediye yönetimi olduğunu söyledi.

’31 Mart’ta Milli bayram ilan edeceğiz’

Erdoğan, 31 Mart'ta milli irade bayramını ilan edeceklerini açıkladı ve Cumhuriyetin ikinci asrına yakışır bir kalkınma hamlesine start vermeyi planladıklarını belirtti. Ayrıca, Fethiye ve Marmaris Körfezi'nin balçıktan temizlenmesi için iki tarama ve dip temizleme gemisinin bölgeye ulaştığını ve çalışmalara başlanacağını duyurdu.

‘Terörle mücadelemiz devam edecek’

Cumhur İttifakı'nın yerel yönetimlerde güven alması durumunda, 31 Mart akşamının anlamını vurgulayan Erdoğan, terörle mücadeledeki kararlılıklarını hatırlattı. Terör örgütleriyle mücadelede Gabar, Tendürek, Cudi gibi bölgelerdeki başarılarına vurgu yaparak, teröristleri mağaralara gömdüklerini ve bu mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Irak ve Suriye'de de aynı kararlılıkla yoluna devam edeceklerini belirtti.

Yorumlar (0)