Güney Kore'de bir saldırı daha! Milletvekilinin kafasına taşla vurdu

Güney Kore'deki iktidar partisinin milletvekili Bae Hyun-jin, başkent Seul'de saldırıya uğradı. "Siz Bae Hyun-jin misiniz?" sorusunu yönelttikten sonra genç milletvekilinin başının arkasına taşla vuran saldırgan yakalandı. Milletvekilinin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Milletvekiline yapılan saldırı, 2 Ocak'ta ana muhalefet lideri Lee Jae-myung'un bıçaklanmasını akıllara getirdi.

DÜNYA 25.01.2024, 15:43 Hakan Öksüz
Güney Kore'de bir saldırı daha! Milletvekilinin kafasına taşla vurdu

Güney Kore'de bir siyasetçinin daha saldırıya uğradığı haberi geldi. İktidarda yer alan Halkın Gücü Partisi'nden Bae Hyun-jin isimli milletvekili, başkent Seul'de saldırıya uğradı. Kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, saldırıdan önce milletvekiline, "Siz Bae Hyun-jin misiniz?" sorusunu yöneltti. Daha sonra ise elindeki taşla milletvekili Bae Hyun-jin'in kafasının arkasına vurdu.

Hayati tehlikesi yok

Saldırı sonrası başından kanlar aktığı görülen milletvekili, apar topar hastaneye kaldırıldı. Saldırgan olay yerinden kaçamadan yakalandı. Hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedilen Bae Hyun-jin'in durumunun iyi olduğu aktarıldı.

Saldırgan 15 yaşında olduğunu söyledi

Saldırgan, polise verdiği ifadede 15 yaşında olduğunu belirtti. Halkın Gücü Partisi Sözcüsü Jung Hee-yong, olaya dair geniş kapsamlı bir soruşturmanın başlatılması gerektiğini vurguladı.

Ana muhalefet lideri de 2 Ocak'ta bıçaklanmıştı

2 Ocak'ta ana muhalefetteki Demokratik Parti'nin lideri, Busan'da bıçaklı saldırıya uğramıştı. Muhalif lider Lee Jae-myung, 67 yaşındaki bir kişi tarafından kameralar önünde boğazından bıçaklanmıştı. 10 Ocak'ta taburcu edilen muhalif lider Lee, milletvekili Jung Hee-yong'a yönelik saldırıyı, "siyasi terör eylemi" olarak niteledi.

Yorumlar (0)