Fatih Camii saldırganının davası başladı: Ömer Salgın’ı hangi ceza bekliyor?

Ömer Salgın, Fatih Camii'nde bağırdığı için kendisini uyaran imam Galip Usta ve Bilal Erdem'i bıçaklayarak yaraladığı olayla ilgili olarak dava açılmıştı. Hazırlanan iddianamede şüphelinin “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “kasten yaralama” suçlarından istenen ceza belli oldu.

GÜNDEM 25.01.2024, 16:02 25.01.2024, 16:05 Buse Önder
Fatih Camii saldırganının davası başladı: Ömer Salgın’ı hangi ceza bekliyor?

8 Ocak tarihinde İstanbul'daki Fatih Camii'nde gerçekleşen olayda, namaz sırasında bağırarak rahatsızlık yaratan Ömer Salgın, kendisini uyaran imam Galip Usta ve cemaat mensubu Bilal Erdem'i bıçaklayarak yaralamıştı. Olaya ilişkin olarak düzenlenen iddianamede, şüpheli Salgın'a yöneltilen suçlamalar "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "kasten yaralama" olarak belirtildi.

İddianameye göre, olay sırasında imam Galip Usta, Salgın'ın namaz esnasında yaptığı bağırışlara tepki göstermemiş ancak namazın ardından odasına girdiğinde saldırıya uğramıştı. İmam Usta, saldırı sırasında şüphelinin kendisine cevap vermeden göğsüne vurduğunu ifade etmiş, ancak şahsı odadan kimin çıkardığını hatırlamadığını belirtmişti.

Alınan yaralar ciddi kabul edildi

Alınan doktor raporuna göre, saldırı sonucunda imam Galip Usta, Bilal Erdem ve Yusufcan İslam'ın aldığı yaraların basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek kadar ciddi olduğu belirtildi. İddianamede ise, şüpheli Ömer Salgın'a suçundan Galip Usta ve Bilal Erdem'e yönelik olarak "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 19 yıl 6 aydan 34 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Şüphelinin ifadesi ortaya çıktı

Ömer Salgın, savcıya verdiği ifadesinde, "Okuduğum şeylerle cami vaazlarındaki bilgilerin tutarsızlığından dolayı öfkemi imama yansıtmış olabilirim" dedi. Kendisi tekbir getirdiğini söylese de, olayın ardındaki detayları hatırlamadığını belirtti. Şüpheli Salgın, evli ve iki çocuk babası olduğunu, ticaret işiyle uğraştığını ve aylık gelirinin 500 bin lira olduğunu ifade etti.

Hatırlamıyorum

Ömer Salgın, daha önce ailevi problemler yaşadığını belirtirken, sağlık sorunları olmadığını, iki kez evlilik yaptığını ve son evliliğinde de sorunlar yaşadığını dile getirdi. Beş vakit namaz kıldığını vurgulayan Salgın, Fatih Camii'ne vakit namazları için gittiğini ancak olay tarihinde ortağı Samet N.'nin eski eşi M.S. ile ilişkisi olduğunu öğrenince büyük bir sıkıntı yaşadığını belirtti. Salgın, bu nedenle camide tekbir getirerek bağırmaya başladığını, ancak olayın sonrasını hatırlamadığını ifade etti.

Yorumlar (0)