Gazze Şeridi'nde insani kriz derinleşiyor: Çocuklar ve bebekler tehlikede

Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail saldırıları nedeniyle 1 milyon Filistinli, bulaşıcı hastalıklarla mücadele ediyor. Bu zorlu şartlar altında çocuklar ve bebekler arasında yetersiz beslenme sorunu giderek ciddiyet kazanıyor.

DÜNYA 04.03.2024, 16:12 Buse Önder
Gazze Şeridi'nde insani kriz derinleşiyor: Çocuklar ve bebekler tehlikede

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve uygulanan kısıtlamalar, bölgede insani bir krize yol açıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan uyarıda, çocuklar, bebekler, hamile ve emziren kadınlar arasında yetersiz beslenmenin hızla artması, sağlık açısından ciddi tehditler oluşturuyor.

32 hastane kullanılmaz hale geldi

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Gazze Şeridi'nde yaklaşık 1 milyon Filistinli, bulaşıcı hastalıklara karşı savunmasız bir durumda bulunuyor.

Tedavi için gerekli tıbbi imkanların sınırlı olduğu belirtilirken, İsrail güçlerinin saldırıları sonucunda 155 sağlık kuruluşunun vurulduğu, 32 hastane ile 53 sağlık merkezinin hizmet dışı bırakıldığı ve 126 ambulansın kullanılamaz hale getirildiği ifade edildi.

Acil yardıma ihtiyaç artıyor

Gazze'deki insani krizin derinleştiği bu süreçte, özellikle çocuklar ve bebeklerin sağlık açısından büyük risk altında olduğu vurgulandı. Filistin Sağlık Bakanlığı, uluslararası toplumu acilen müdahaleye çağırırken, bölgedeki durumun daha da kötüleşmemesi için acil yardıma ihtiyaç olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)