Gazze Şeridi'nde iletişim tamamen kesildi

İsrail'in ablası ve saldırıları altındaki Gazze'de iletişim ve internet hizmetlerinin tümüyle kesildiği bildirildi.

DÜNYA 05.12.2023, 00:50
Gazze Şeridi'nde iletişim tamamen kesildi

Filistin telekomünikasyon firması Jawal tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, "Gazze Şeridi'nde internet ve iletişim hizmetinin tamamen kesildiğini üzülerek duyuruyoruz." ifadelerine yer verildi.

Bahse konu açıklamada, daha evvel kopukluğun yaşandığı ana hatların tekrar kopması nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki iletişimin tümüyle kesildiğine dikkat çekildi.

Jawwal dün gerçekleştirdiği ilk açıklamada ise İsrail'in süren bombardımanı neticesinde iletişim ağının önemli unsurlarının hasar alması sebebiyle Gazze kenti ve Gazze Şeridi'nin kuzey kesimindeki iletişim hizmetlerinin tümüyle durduğunu bildirmişti.

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023 itibarıyla geniş kapsamlı saldırılar başlattığı abluka altında olan Gazze Şeridi'nde üç defa daha iletişim ve internet hizmetleri tümüyle kesilmişti.

Filistin İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı İshak Sedr, komşu Mısır'a Gazze Şeridi yakınlarındaki dolaşımın ve iletişim istasyonlarının etkinleştirilmesi çağrısı yapmıştı. 



Filistin-İsrail çatışmasında son durum

Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023 sabahı, İsrail'in 'Filistin halkına ve başta Mescid-i Aksa olmak kaydıyla mukaddes değerlerine dönük devamlı ihlallerine bir karşılık verme' gerekçesiyle geniş kapsamlı bir saldırı düzenlerken, İsrail güçleri de Gazze'ye yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail'de 7 Ekim 2023'teki saldırılarda 310'u aşkını asker olmak kaydıyla 1.200 İsraillinin yaşamını yitirdiği, 5 bin 132 kişinin yaralandığı açıklandı. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim 2023'ten beri Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda 75, Lübnan hududunda da altı İsrail askeri öldü.

Gazze Şeridi'ndeki hükümete göre, 7 Ekim 2023'ten beri Gazze'de İsrail saldırılarında katledilen Filistinlilerin sayısı 4 binden fazlası kadın ve 6 bin 150'den fazlası çocuk olmak kaydıyla 15 bin 899'a çıktı.

İşgal altında olan Kudüs ve Batı Şeria'da da 7 Ekim 2023'ten beri Yahudi yerleşimciler ve İsrail güçlerinin saldırılarında 258 Filistinli vefat etti.

İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nde on binlerce sivil ve yaralının sığındığı onlarca hastaneyi zorla boşaltmak için ana binalarını ya da yerleşkelerini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

İsrail ordusunun 8 Ekim 2023'ten beri Lübnan’ın güneyini hedef alan saldırılarında 22 sivil can verirken, Hizbullah'ın İsrail ile hudutta girdiği çatışmalarda ise 89 Hizbullah üyesi öldü.

Yorumlar (0)