Gazze'de bilanço ağırlaşıyor! Ölü sayısı 37 bini aştı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 37 bini geçti.

DÜNYA 11.06.2024, 15:54 12.06.2024, 18:04 Buse Önder
Gazze'de bilanço ağırlaşıyor! Ölü sayısı 37 bini aştı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda can kaybı hızla artmaya devam ediyor. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, İsrail'in son 24 saatte gerçekleştirdiği üç saldırıda 40 kişi hayatını kaybetti, 120 kişi ise yaralandı.

Bu saldırılarla birlikte, 7 Ekim'den bu yana düzenlenen saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı 37 bin 164'e, yaralı sayısı ise 84 bin 832'ye ulaştı.

Yardım tırları Gazze sınırında bekliyor

Gazze'deki insani kriz derinleşirken, Avrupa Birliği (AB), 2 binden fazla insani yardım tırının Gazze’ye girmek üzere Mısır sınırında beklediğini duyurdu. AB Sivil Koruma ve İnsani Yardım kurumu tarafından yapılan açıklamada, yoğun askeri operasyonlar nedeniyle Refah sınırının kapalı olduğu ve bu durumun yardım girişini engellediği belirtildi.

AB, insani yardımın sürekli, engelsiz ve güvenli bir şekilde Gazze'ye ulaştırılmasını savunduğunu vurguladı.

Refah sınır kapısı kapalı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik operasyonları nedeniyle Mısır sınırından bölgeye yardım girişi yapılamıyor. Yoğun askeri operasyonlar nedeniyle kapalı tutulan Refah sınır kapısı, Gazze'ye yönelik insani yardımın ulaşmasını engelliyor.

AB'nin açıklamasında, Gazze halkının yaşadığı insani dramın altı çizilerek, sınır kapılarının derhal açılması ve yardım tırlarının bölgeye ulaşması gerektiği ifade edildi.

Yorumlar (0)