Formula 1 sürücüsünün çalınan Ferrari’si 28 yıl sonra bulundu

Metropolitan Polis Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada, eski Formula 1 yarış pilotunun 28 yıl önce San Marino Grand Prix'sinden sonra çalınan Ferrari’sinin bulunduğu duyuruldu.

DÜNYA 05.03.2024, 21:59 07.03.2024, 09:26 Şeyda Gül
Formula 1 sürücüsünün çalınan Ferrari’si 28 yıl sonra bulundu

İngiltere’de Metropolitan Polis Teşkilatı’ndan (MET) yapılan açıklamada, Nisan 1995 yılında İtalya’nın Imola kentinde düzenlenen San Marino Grand Prix’sinin ardından iki Formula1 pilotunun Ferrari'lerinin çalındığı hatırlatıldı. Berger'in sahip olduğu kırmızı Ferrari F512M model lüks otomobilin 28 yıl sonra bulunduğu ifade edilen açıklamada, “Ocak ayında, 2023 yılında Birleşik Krallık'taki bir komisyoncu aracılığıyla ABD'li bir alıcı tarafından satın alınan bir araç üzerinde kontroller gerçekleştirildi. Ferrari aracın çalıntı olduğunu ortaya koyan bir rapor verildi. Kapsamlı araştırmalar yapan Organize Araç Suçları Birimi'nden polisler, aracın geçmişini ortaya çıkardı. Aracın çalındıktan kısa bir süre sonra Japonya'ya gönderildi ve 2023 yılının sonlarında İngiltere'ye getirildiği ortaya çıktı” ifadelerine yer verildi.

Aracın geçmişi tespit edildi

Akabinde 4 gün içinde aracın geçmişinin tespit edildiği ifade edilen açıklamada, Gerhard Berger'in Ferrari'sinin izinin sürüldüğünün bilgisine yer verildi. Açıklamada, İngiltere'den ihraç edilmesini önlemek için araç MET’in mülkiyetine geçirildiği kaydedildi.

Araç 28 yıldır kayıptı

Soruşturmayı yürüten polis memuru Mike Pilbeam, yaklaşık 350 bin sterlin değerindeki Ferrari’nin 28 yıldan fazla bir süredir kayıp olduğunu dile getirdi. Soruşturmaların çok titiz gerçekleştiğini dile getiren Pilbeam, dünyanın dört bir yanından yetkililerle temasa geçtiklerini söyledi. Ulusal Suç Ajansı'nın (NCA) yanı sıra Ferrari ve uluslararası otomobil bayileri de dahil olmak üzere ortaklar ile hızlı bir şekilde çalıştıklarını kaydeden Pilbeam, “Bu iş birliği aracın geçmişini anlamamızda ve ülkeden çıkışını engellememizde etkili oldu” dedi.

Yorumlar (0)