Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'a hapis cezası

Pakistan’da eski Başbakan İmran Han ve eski Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, devlet sırlarını ifşa etmek suçundan 10’ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

DÜNYA 30.01.2024, 16:00 31.01.2024, 09:12 Buse Önder
Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'a hapis cezası

Pakistan’da eski Başbakan İmran Han ve eski Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, devlet sırlarını ifşa etmek suçlamasıyla yargılandı. Hakim Abul Hasnat Zülkarneyn başkanlığındaki mahkeme, İmran Han ve Kureyşi'yi 10’ar yıl hapis cezasına çarptırdı.

Karar itiraz edilecek

Hükümet yetkililerinin devlet sırlarını açıklamakla suçlanan eski Başbakan ve Dışişleri Bakanı, kararın Ravalpindi’deki Adiala Hapishanesi’nde kendilerine sözlü olarak iletilmesinin ardından ceza alarak hapishaneye gönderildi.

Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) Sözcüsü Seyit Zülkifar Buhari, İmran Han ve Kureyşi'nin haklarındaki hapis cezalarına karşı üst mahkemeye başvuracaklarını açıkladı. İtiraz süreciyle ilgili detaylar, PTI tarafından resmi olarak duyurulacak.

Daha önce de yargılanmıştı

Eski Başbakan İmran Han, daha önce yolsuzluk davası kapsamında tutuklanmış, ancak kefaletle serbest bırakılmıştı. Ancak devlet sırlarını ifşa etmek suçlamasıyla tekrar tutuklanarak mahkemeye çıkarılmıştı. Aynı suçlamadan dolayı eski Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi de tutuklanarak yargılanmıştı.

Yorumlar (0)