Esir takasında son durum

İsrail ordusu, abluka altında olan Gazze'de sekiz rehinenin daha Uluslararası Kızılhaç Örgütü'ne teslim edildiğini açıkladı. Hamas ise ilerleyen saatlerde İsrail hapishanelerinden 30 Filistinli rehinenin salıverileceğini duyurdu.

DÜNYA 01.12.2023, 01:33
Esir takasında son durum

İsrail ordusu, Kızılhaç'tan edindiği bilgi doğrultusunda, Gazze'de salıverilen altı İsrailli rehinenin yola çıktığını bildirdi.

Abluka altında olan Gazze'de taraflar arasında sağlanan mutabakat neticesinde gerçekleşen rehine takasının yedinci turunda Fransa-İsrail çifte vatandaşı ve İsrailli iki kadın rehinenin salıverilmesiyle toplam sayı 8'e ulaştı. 

Hamas tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada ise İsrail hapishanelerinden salıverilmesi planlanan 22'si çocuk, sekizi kadın toplam 30 rehinenin adlarını içeren listenin teslim alındığı kaydedildi. 



İsrail ile Hamas arasındaki rehine takası mutabakatı

Gazze Şeridi'nde çatışmalara insani ara verilmesine dair uzlaşma, 24 Kasım 2023 Cuma sabahı uygulamaya konulmuştu.

Hamas ile İsrail arasında sağlanan rehine takası mutabakatı kapsamında şu ana değin Gazze'den 81 İsrailli rehine, İsrail hapishanelerinden ise 210 Filistinli rehine salıverildi.

Hamas, taraflar arasındaki müzakerelerde yedi çocuk ve kadın rehine ile İsrail ordusunun bombardımanında yaşamını yitiren üç İsrailli rehinenin cansız bedenlerinin teslim edilmesi karşılığında insani aranın bir gün daha uzatılmasını kapsayan teklifin İsrail tarafından kabul edilmediğini açıklamıştı. 

Yorumlar (0)