Sıcaklıklar değişiyor: Meteoroloji'den herkesi ilgilendiren kritik açıklama geldi

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde günlerdir etkili olan sağanak ve soğuk hava bu hafta etkisini yitirmeye başlarken, sıcaklıkların 6 derece birden yükseleceği öngörülüyor.

YAŞAM 01.12.2023, 08:23 Şeyda Gül
Sıcaklıklar değişiyor: Meteoroloji'den herkesi ilgilendiren kritik açıklama geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1 Aralık Cuma gününe ilişkin hava tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, ülkenin kuzey ve batı kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Ege Bölgesi'nin kıyı kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Antalya çevrelerinin ise sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis öngörülüyor.

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklıklarına ilişkin yapılan bilgilendirmede ise yurt genelinde mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyretmesi beklendiği kaydedildi.

Rüzgar

Güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülen rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu nedenle bugün dışarı çıkacak vatandaşlara, rüzgar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

Yorumlar (0)