En yaşlıdan en gence mesaj: Yaşlıların tavsiyesini dinleyin!

Dünyanın en yaşlı başbakanı olan Muhammed, dünyanın en genç başbakanı olan Marin'e "Yaşlılara tavsiye için danışın" diye seslendi.

DÜNYA 10.12.2019, 12:14 10.12.2019, 12:15
En yaşlıdan en gence mesaj: Yaşlıların tavsiyesini dinleyin!

Dünyanın en yaşlı başbakanı olarak bilinen 94 yaşındaki Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, dünyanın en genç başbakanı olacak olan 34 yaşındaki Finlandiyalı Sanna Marin'e bir çağrıda bulundu. Salı günü basına açıklama yapan Malezya Başbakanı Mahathir, Marin'e "Yaşlı insanlara tavsiye için danışmanızın çok iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Rinne istifa edince Marin öne çıktı

Sanna Marin, Başbakan Antti Rinne'nin istifasından sonra göreve aday olan tek kişi olarak öne çıktı. Başbakan seçilmesi durumunda dünyanın en genç başbakanı olacak Marin, Finlandiya'nın üçüncü kadın başbakanı olacak. Antti Rinne, 5 partili koalisyonun ortaklarından biri olan Merkez Parti'nin desteğini çekmesi üzerine istifa etmişti.

"İdealizm ve deneyimin birleşmesi çok iyi olur"


Malezya Başbakanı Mahathir

Reuters'e konuşan dünyanın en yaşlı başbakanı Mahathir Muhammed, "Gençlerin idealizmine inansak da yaşlı insanların deneyimlerini değerlendirmelerinin de çok önemli olduğu görüşündeyim" dedi. Mahathir, "İdealizm ve deneyimin birleşmesi çok iyi olur" diye ekledi.

Dünyanın en genç başbakanı olacak Marin, 27 yaşında yaşadığı şehir olan Tampere'nin şehir konseyi başkanı seçilmişti. Mahathir Muhammed ise geçtiğimiz Mayıs ayında ülkesi Malezya'da düzenlenen seçimlerde Malezya muhalefetini beklenmeyen ve benzeri görülmeyen bir seçim zaferine taşımıştı. 1981 ve 2003 yılları arasında 22 yıl boyunca başbakanlık yapan Mahathir, ikinci kez başbakanlık görevine geldi.

Yorumlar (1)
Pelin 4 yıl önce
Genç yaşta ne güzel bir başarı..bizim siyasi hayatımızdaki dinazorlarda gitse keşke