DSÖ'den Gazze açıklaması: Ölüm bölgesi haline geldi

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yaptığı açıklamada “Gazze bir ölüm bölgesi haline geldi. Bölgenin büyük bir kısmı imha edildi” dedi.

DÜNYA 21.02.2024, 22:32 Şeyda Gül
DSÖ'den Gazze açıklaması: Ölüm bölgesi haline geldi

Gazze'nin bir ölüm bölgesi haline geldiğini ve büyük bir kısmının imha edildiğini açıklayan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Nasır Hastanesi uyarısı

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Gazze'deki sağlık ve insani durumun kötüleşmeye devam ettiğinin altını çizdi. DSÖ ve ortaklarının son 3 günde Gazze'nin güneyindeki Nasır Hastanesi'ne yönelik acil durum operasyonları gerçekleştirdiğini kaydeden Ghebreyesus, İsrail'in ablukası ve saldırıları altındaki hastanede hala yaklaşık 130 hasta ile en az 15 doktor ve hemşire bulunduğunu dile getirdi. Hastanede yoğun bakım ünitesinin artık çalışmadığını vurgulayan Ghebreyesus, DSÖ'nün hastaların başka hastanelere transferine yardımcı olduğunu belirtti.

Gazze’nin büyük bir kısmı imha edildi

Gazze’nin bir ölüm bölgesi haline geldiğini söyleyen Ghebreyesus, bölgenin büyük bir kısmının imha edildiğini belirtti. 29 binden fazla insanın öldüğünü ve daha fazlasının yaralandığını anlatan Ghebreyesus, “Şiddetli yetersiz beslenme, savaşın başlamasından bu yana hızlı şekilde arttı” ifadelerini kullandı.

Gazze'de artık ateşkese ihtiyacın olduğuna dikkat çeken Ghebreyesus, buraya sınırsız insani yardım ulaştırılmasının da önemine işaret etti.

Yorumlar (0)