Suya indirim kararı duyuruldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden alınan kararla, mesken su aboneliklerindeki birinci kademe sınırının 12 metreküpten 18 metreküpe çıkarıldığı duyuruldu.

EKONOMİ 21.02.2024, 23:15 22.02.2024, 18:07 Şeyda Gül
Suya indirim kararı duyuruldu

Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın başkanlığında Şubat ayı birinci oturumu gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından verilen mesken su aboneliklerindeki kademe değişikliğiyle ilgili yazılı önergenin görüşüldüğü toplantıda, önerge Mecliste oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre, mesken abonelerinde 12 metreküp olarak uygulanan birinci kademede değişikliğe gidilmesine karar verildi.

Daha ekonomik kullanılacak

Yeni düzenlemeyle birinci kademe aralığı 12 metreküpten 18 metreküpe çıkartılmasıyla birlikte bundan sonra vatandaşlar ilave 6 metreküp suyu önceki fiyatlandırmaya göre daha ekonomik kullanmış olacak.

Yüzde 20'lik indirim

Önergeye ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, göreve başladığı dönemde 10 metreküpten 12 metreküpe çıkardıkları birinci kademe su kullanım aralığını şimdi de 18 metreküpe çıkardıklarını söyledi. Bu sayede yüksek fatura ödeyen kalabalık aileleri bir nebze de olsa rahatlattıklarını dile getiren Aktaş, yeni düzenlemeyle birlikte 18 metreküp su kullanan bir abonenin faturalarında ortalama yüzde 20’lik bir indirim yaptıklarını vurguladı. Aktaş, “Tüm BUSKİ ailesiyle beraber biz de elimizi taşın altına koyduk ve vatandaşlarımıza destek olmak için durmadan canla başla çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)