Bombardıman uçağı düştü: 1 pilot öldü

Rusya Savunma Bakanlığı, Stavropol bölgesinde Rus ordusuna ait bir "Tu-22M3" model bombardıman uçağının düştüğünü duyurdu. Kazada, uçaktan atlayan üç pilottan birinin hayatını kaybettiği belirtildi.

DÜNYA 19.04.2024, 16:24 20.04.2024, 09:06 Buse Önder
Bombardıman uçağı düştü: 1 pilot öldü

Rusya'nın güney Stavropol bölgesinde, Rus Hava ve Uzay Kuvvetlerine ait bir "Tu-22M3" stratejik bombardıman uçağının düştüğü bildirildi. Interfax haber ajansının Rusya Savunma Bakanlığı'na dayandırdığı haberde, uçağın Stavropol bölgesinde savaş görevini tamamladıktan sonra askeri hava üssüne dönüşü sırasında düştüğü belirtildi.

1 kişi hayatını kaybetti

Bakanlık açıklamasında, uçağın dört kişilik mürettebatının fırlatma koltuklarını kullanarak uçaktan atladığı ifade edildi. Ancak kazada üç mürettebat üyesinden birinin hayatını kaybettiği, dördüncü pilotun ise arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Diğer iki mürettebat ise hastaneye kaldırıldı.

Ukrayna’nın düşürdüğü iddia edildi

Kaza, teknik bir arıza sonucu meydana geldiği belirtilirken, Ukrayna basını ise Ukraynalı askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, uçağın Ukrayna sınırlarından 300 kilometre uzaklıkta askeri bir operasyonla düşürüldüğünü iddia etti.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Nikolay Oleşcuk da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın, Rusya'nın barışçıl Ukrayna şehirlerine saldırmak için kullandığı Kh-22 seyir füzelerinin taşıyıcısı olan Tu-22M3 uzun menzilli stratejik bombardıman uçağını imha ettiğini iddia etti.

Olayla ilgili detaylı inceleme ve soruşturma başlatıldı.

Yorumlar (0)