Bakan Koca duyurdu: MHRS randevularında yeni dönem

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sisteminden (MHRS) alınan ancak uyulmayan randevularla ilgili uygulanacak yeni yöntemi açıkladı. İşte detaylar...

SAĞLIK 19.04.2024, 16:30 Hakan Öksüz
Bakan Koca duyurdu: MHRS randevularında yeni dönem

Merkezi Hekim Randevu Sisteminden (MHRS) alınan hastane randevularına uymayanlara yönelik yeni bir uygulama başlatılıyor. Uyulmayan hastane randevularına dair yeni uygulamayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu.

"Herkesi memnun edecek bir çözüm geliştirdik"

MHRS'deki problemlere sebep olan ana etkenleri masaya yatırdıklarını vurgulyan Koca, "Randevulara uyma konusunda problem var. Bu sorunu ortadan kaldırmak için bir çözüm geliştirdik. Vatandaşlarımızı da hekimlerimizi de memnun edecek bir yöntem bu." ifadelerini kullandı.

Gitmeyeceği randevuları iptal etmeyenlere ne olacak?

İptal edilmeyen randevular nedeniyle birçok vatandaşın sistem üzerinden randevu alamadığını vurgulayan Koca, "Bu kapasiteyi diğer vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Gelmeyecek olmasına rağmen önceden randevuyu iptal gelmeyen vatandaşlarımız, 15 gün içinde aynı branştan yeni bir randevu alamayacak. Bunu ikinci kez tekrarlayanlar ise bu kez 15 gün içinde tüm branşlardan randevu alamayacak." dedi.

Randevu iptal süresinde değişiklik

Randevu iptal süresinde de değişikliğe gidileceğini kaydeden Koca, "En geç randevudan bir önceki gün saat 23.59'a kadar gelmeyeceğiniz randevuları iptal etmelisiniz. İptal ettikten sonra muayeneden 1 saat öncesine kadar yeni randevu almanız mümkün." diye konuştu.

Yorumlar (0)