Bir milyondan fazla kişinin sığındığı Refah kentine saldırı!

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in herhangi bir uyarı yapmadan gece saatlerinde Refah kentine yönelik hava saldırısı başlattığını duyurdu. Saldırıda 14 Filistinlinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. Katarlı bakanlık yetkilisi Majed Al-Ansari, "Muhtemel bir saldırı, daha önce görülmemiş büyüklükte bir yıkıma neden olabilir." dedi.

DÜNYA 19.03.2024, 14:10 Hakan Öksüz
Bir milyondan fazla kişinin sığındığı Refah kentine saldırı!

Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmaların sona erip ermeyeceği merak ediliyor. Çatışmalardan kaçan Filistinliler, bölgenin güneyindeki Refah kentine sığındı.

Refah'a yönelik saldırı başlatılacağı sinyalini veren İsrail'e dünyadan tepki yağdı. ABD Başkanı Biden dahil pek çok Batılı ülkenin lideri, Refah'a yapılacak olası bir saldırının büyük bir hata olacağını bildiriyor.

Filistin Dışişleri Bakanlığı duyurdu

Refah'a saldırı olasılığı hakkında uluslararası kamuoyunda tartışmalar sürerken İsrail harekete geçti. Filistin Dışişleri Bakanlığı, herhangi bir uyarı yapmayan İsrail'in, Refah kentine yönelik saldırı başlattığını duyurdu. 

Katar: "Tarihte görülmemiş bir yıkıma yol açabilir"

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed Al-Ansari, "Muhtemel bir saldırı, daha önce görülmemiş büyüklükte bir yıkıma neden olabilir." ifadelerini kullandı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, dün akşam itibarıyla İsrail tarafından Refah kentine hava saldırısı başlatıldığını duyurdu. Uluslararası uyarıları dikkate almayan İsrail'in, dünyanın tepkisini çekmemek için saldırıyı duyurmadığı kaydedildi. Refah'a sığınan en az bir milyon kişinin hayatının, İsrail nedeniyle tehlikeye girdiği belirtildi.

14 Filistinli öldü

İsrail ordusunun Refah kentine yönelik dün yaptığı saldırıda 14 Filistinli öldü. Hayatını kaybedenlerin arasında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu kaydedildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Refah kentinin güney kesimlerine bir askeri harekatın başlatılacağını 15 Mart'ta duyurmuştu.

Yorumlar (0)