Baba Vanga’nın 2023 kehanetleri yine gündemde! Dünya karanlığa gömülebilir

11 Eylül saldırılarını ve Brexit'i öngördüğü öne sürülen Baba Vanga isimli kahin, ölümünden önce 2023 için 5 kehanette bulunmuştu. 12 yaşında görme yetisini yitiren kadın, gelecek sene dünyada nükleer bir felaket yaşanacağını, sert Güneş fırtınalarının gezegenimizi vuracağını ve biyolojik silahların kullanılacağını tahmin etti. Bu tahminler, Rusya lideri Vladimir Putin'in her türlü silahı kullanmaktan çekinmeyeceğini açıklamasından sonra dünyadaki nükleer savaş endişelerini beraberinde getirdi. İşte Baba Vanga'nın 2023 için ürkütücü ve karanlık kehanetleri ...

DÜNYA 22.09.2022, 16:59 22.09.2022, 17:01
Baba Vanga’nın 2023 kehanetleri yine gündemde! Dünya karanlığa gömülebilir

Balkanların Nostradamus'u olarak isimlendirilen Baba Vanga’nın vizyonlarının yüzde 85 doğru olduğu iddia edilirken, Bulgar kadının Çernobil nükleer faciasını, Sovyetler Birliği'nin dağılmasını, Prenses Diana'nın ölümünü, Brexit'i ve 11 Eylül saldırılarını öngördüğü iddia edildi. Baba Vanga'nın 2023 için de birtakım kehanetleri vardı.

1. Dünya’nın yörüngesi rotasını değiştirecek

Baba Vanga, 2023 yılında Dünya'nın yörüngesinde bir değişiklik yaşanacağını tahmin etti, fakat bunun ayrıntıları verilmedi. Fakat bu değişiklik ne olursa olsun yıkıcı sonuçları olabilir. Gezegenin yörüngesindeki en küçük bir değişiklik bile iklim ve deniz seviyelerinde istenmeyen ve oldukça zararlı değişikliklere sebep olabilir. 

Eğer, Dünya Güneş’e biraz daha yaklaşırsa, yükselen sıcaklıklar ve artan radyasyon felakete sebep olabilir. Bu, deniz seviyelerinin yükselmesine, buzulların hızla erimesine, değişimle başa çıkmak adına küresel bir acil durum oluşmasına sebep olacaktır.

Diğer yandan, Dünya Güneş’ten biraz daha uzaklaşırsa, saatler boyunca devam eden karanlığın olduğu bir buzul çağına girecek ve Dünya'daki hayat için çok farklı birtakım feci etkiye sebep olacaktır.

2. Biyolojik silahlar

Baba Vanga'nın "büyük bir ülkenin" insanlar üzerinde biyolojik silah çalışmaları yapacağını ve bu durumun da binlerce insanın ölümüyle neticeleneceğini öngördüğü iddia edildi. 

Fakat Birleşmiş Milletler Biyolojik Silahlar Sözleşmesi bu tarz deneylerin yapılmasını yasaklıyor.

3. Güneş tsunamisi

Bulgar kahinin bir diğer tahmini ise Dünya gezegeninde daha önce görülmemiş bir seviyede büyük bir Güneş fırtınasının yaşanacağıdır.

Güneş fırtınası nedeniyle, Dünya üzerindeki internet ve elektrik sistemleri zarar görebilir, öte yandan uzaydaki istasyonlar, astronotlar ve uydular da güneş fırtınasından olumsuz etkilenebilir. Fakat, Baba Vanga'nın öngördüğü bu güçlü Güneş fırtınaları, bütün teknolojik sistemlere yıkıcı bir biçimde zarar verecek. Bazı uzmanlar bu seviyede patlamaların dünyayı karanlık dönemlere tekrar döndürebileceğini belirtiyor.

4. Laboratuvar bebekleri

Baba Vanga’nın 2023 için bir diğer iddiası, yasaklanacağını öngördüğü doğal insan doğumlarının sona ermesini kapsıyor. Bu iddiaya göre, hükümet liderleri bütün insan yaşamının bir laboratuvarda gerçekleştirilmesi çağrısı yapacak.

Tıp uzmanları ve liderler kimin doğacağına karar verirken, ebeveynler de göz ve saç rengi gibi özelliklerini ve görünüşlerini özelleştirebilecekler.

5. Nükleer felaket

2023 için yaptığı birçok öngörü arasında, Baba Vanga’nın potansiyel bir nükleer santral patlaması ile ilgili uyardığı öne sürüldü. Bu korkutucu tahmin, Çernobil felaketiyle ilgili diğer tahminden sonra geldi. Bu kehanet, Rusya ve Ukrayna savaşının yaşandığı bugünlerde oldukça korkutucu. Rusya lideri Vladimir Putin, ülkenin toprak bütünlüğünü korumak için her çeşit silahı kullanacağını söylemesinden sonra dünyada nükleer savaş korkusu arttı. 

Putin dünyanın efendisi olacak

Yazar Valentin Sidorov ile 1979'da yaptığı söyleşide Vanga, “Her şey buz gibi çözülecek, yalnızca bir tanesine dokunulmayacak. Rusya’nın ve Vladimir'in görkemi. Çok fazla insan kurban edilecek. Kimse Rusya'yı durduramaz. Onun tarafından her şey yoldan kaldırılacak ve yalnızca tutulmakla kalmayacak, aynı zamanda dünyanın efendisi olacak” sözlerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)