ABD'deki Müslümanlardan Biden kararı

ABD'deki Müslümanlar, önümüzdeki sene yapılacak olan başkanlık seçimlerinin Demokratlar ile Cumhuriyetçiler arasında çekişmeli geçeceği düşünülen eyaletlerde, Joe Biden'a karşı kampanya yürütüyor.

DÜNYA 04.12.2023, 01:02
ABD'deki Müslümanlardan Biden kararı

ABD'de ikamet eden Müslümanlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına verdiği destek sebebiyle "Biden'ı terk et" isimli bir kampanya başlattı.

Michigan eyaletinde toplanan bir grup Müslüman, başkanlık yarışının çekişmeli geçmesi öngörülen Pennsylvania, Nevada, Georgia, Florida, Wisconsin, Arizona ve Minnesota'da ABD Başkanı Biden'a karşı seçim kampanyası yürütme yönünde karar aldı.

Kampanya organizatörleri tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Bu kampanya, yaklaşan başkanlık seçimlerinde, ateşkes çağrısında ve masum Filistinlileri koruma hususundaki isteksizliği sebebiyle Joe Biden'a verilen desteği geri çekme faaliyetidir." denildi. 

Öte yandan, Müslüman liderlerin, çekişmeli eyaletlerde Başkan Biden'ın mağlup olması için birlikte çalışacağı kaydedildi.



"Demokratların işi zorlaşabilir"

Organizatörlerden Ceylani Hüseyin, kampanyalarının ağırlıklı bir şekilde sosyal medya odaklı sürdürüleceğini söyledi.

Hüseyin, Joe Biden'ı desteklememenin 'ırkçı yaklaşımları' olan eski ABD Başkanı Donald Trump'ın tekrar seçilmesine sebep olabileceğinin farkında olduklarını ifade ederek, “Kararımızın, ilerleyen dört sene içinde, bize daha zor vakitler geçireceğinin farkındayız fakat bunun bize kendimizi tekrar toparlama olanağı sağlayacağına, aynı zamanda Demokratların da oylarımıza talip olup olmadıklarını düşünmek için vakit tanıyacağına inanıyoruz." diye konuştu. 

Bahse konu eyaletlerdeki önceki seçim neticelerini ve Müslüman seçmen sayılarını değerlendiren ABD basını, Müslüman seçmenlerin ufak bir bölümünün dahi Başkan Biden karşıtı tarafa geçmesi durumunda, Demokratların işinin bu eyaletlerden bazılarında çok zorlaşacağı bilgisini aktardı.

Yorumlar (0)