7,6 şiddetinde deprem: Bilanço ağırlaşıyor

Japonya'nın batısında yer alan İşikava eyaleti ve bu bölgede bulunan Noto Yarımadası kıyısında yaşanan depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 238'e çıktı.

DÜNYA 01.02.2024, 20:06 02.02.2024, 17:09
7,6 şiddetinde deprem: Bilanço ağırlaşıyor

İşikava Eyalet Valiliği tarafından gerçekleştirilen açıklamada, geçtiğimiz ayın ilk haftasında yaşanan çok sayıda depremde can verenlerin sayısının 238'e çıktığı bildirildi.

Yaklaşık olarak 15 bin kişinin halihazırda tahliye noktalarında olduğu, kendisinden herhangi bir haber alınamayan 19 kişiyi arama faaliyetlerinin devam ettiği bilgisi aktarıldı.



"İleriye doğru yürümek durumundayız"

Vali Hase Hirose tarafından gerçekleştirilen açıklamada, eyalet genelinde tekrar inşa projelerinin teşvik edileceği kaydedilerek, "Yitirdiklerimizin hatıralarımızda yaşaması için ileriye doğru yürümek durumundayız." sözleri sarf edildi. 

Hase, depremin ardından tahliye edilenlerin, önümüzdeki süreçte, oteller dahil olmak üzere konaklama yerlerine taşınmasında meydana gelen problemler sebebiyle özür diledi.

Öte yandan merkezi hükümet, tekrar inşa projeleri çerçevesinde yaşı belirli bir seviyeyi aşan haneler için konut başına 41 bin dolar (1,25 milyon lira) destek sağlanacağını açıkladı.



Ne olmuştu?

JMA'ya (Japonya Meteoroloji Ajansı) göre, 1-5 Ocak 2024 döneminde İşikava'nın Noto Yarımadası ve açıklarında şiddetleri 4 ila 7,6 arasında değişen çok sayıda deprem yaşanmıştı.

Yorumlar (0)