Biden imzaladı: Yahudi yerleşimcilere yaptırım

Joe Biden, işgal altında olan Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik şiddet uygulayan aşırılıkçı Yahudi yerleşimcilere yaptırım uygulanmasını öngören bir başkanlık kararnamesine imza attı.

DÜNYA 01.02.2024, 21:15
Biden imzaladı: Yahudi yerleşimcilere yaptırım

Beyaz Saray tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklama doğrultusunda ABD Başkanı Biden, Batı Şeria'da güvenliğe zarar verenlere dönük hazırlanan başkanlık kararnamesini imzaladı.

Kararnameye göre işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik son zamanlarda şiddet uygulayan aşırılıkçı Yahudi yerleşimciler, Washington yönetiminin yaptırımlarına uğrayacak.

Yaptırım listesine girenler ABD finans sistemi içinde işlem gerçekleştiremeyecek, ABD'ye vize alamayacak, varsa bu ülkedeki varlıkları dondurulacak ve ABD vatandaşlarının bu şahıslarla iş yapmaları yasaklanacak.

Joe Biden, bahse konu açıklamasında Batı Şeria'daki istikrarın ve güvenliğin bozulmaması adına bu yönde bir adım attıklarını ve bölgedeki Filistinlileri hedef alan şiddet eylemlerinin asla kabul edilebilir olmadığını belirtti.



Dört kişi listeye girdi

Konu ile ilgili arka plan toplantısı gerçekleştiren bir Beyaz Saray yetkilisi, mevzubahis kararname çerçevesinde adları belirtilmeyen dört kişinin şimdiden yaptırım listesine girdiğini bildirdi.

İşgal altında olan Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da 7 Ekim 2023 tarihinden beri İsrail kolluk kuvvetleri ile illegal Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında minimum 381 Filistinli vefat etti.

Yorumlar (0)