Yapay zekalar ‘güzellik’ için yarışacak: Türkiye’den 2 aday var

Dünyanın yapay zeka tarafından tasarlanan kadınlar için düzenlenen ilk güzellik yarışması "Miss AI" adaylarını duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.06.2024, 14:18 06.06.2024, 09:29 Buse Önder
Yapay zekalar ‘güzellik’ için yarışacak: Türkiye’den 2 aday var

Dünya genelinde ilk kez yapay zeka tarafından üretilen kadınlar için düzenlenen "Miss AI" güzellik yarışması heyecanla bekleniyor. Bilgisayar tarafından tasarlanan bu kadınlar, güzellik yarışmasında birincilik için yarışacaklar.

Yarışmanın birincisine 20 bin dolarlık ödül verilecek.

Türkiye adayları belli oldu

Finale kalan yapay zeka modellerinin kimlikleri belirlendi.

Türkiye'den yarışmada yer alacak iki isim de açıklandı. İlk olarak, Türkiye'nin ilk yapay zeka marka elçisi olarak tanımlanan Seren Ay, takipçilerini eğitmek ve dünya genelinde dijital bir varlık olarak yolculuk yapıyor. Seren Ay'ın yaratıcıları, imajını oluşturmak için üç farklı yapay zeka programını kullanıyorlar. Seren aynı zamanda, düzenli olarak Türkiye'nin kültürel mirasını ve ulusal bayramlarını dünya çapında tanıtıyor.

İkinci olarak, Türkiye'den yarışmaya katılacak isim Asena İlik. Asena, hayal gücü ve etkileyici görsellerle nasıl bir model olabileceğini dünyaya göstermeyi amaçlıyor. Asena'nın kendine özgü bir tarzı, favori mekanları, arabaları ve özenle yaratılmış bir kişiliği bulunuyor.

"Miss AI" yarışması, yapay zekanın yaratıcılığını ve estetiğini ön plana çıkararak yeni bir dönemi başlatmayı hedefliyor.

İşte finale kalan 10 aday;

Yorumlar (0)