Türkiye'nin ikinci astronotu yola çıkıyor! İşte beklenen tarih

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevini tamamlayarak yurda döndü. Gezeravcı, 18 gün süren uzay görevini başarıyla tamamlayarak 9 Şubat'ta dünyaya iniş yaptı. Türkiye'nin insanlı ilk uzay bilim misyonunun ardından, ülkenin ikinci uzay yolcusu Tuva Cihangir Atasever olacak. Peki, Tuva Cihangir Atasever ne zaman uzaya gidecek? İşte detaylar…

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.06.2024, 11:36 06.06.2024, 11:38 Buse Önder
Türkiye'nin ikinci astronotu yola çıkıyor! İşte beklenen tarih

Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'in ne zaman uzaya gideceği büyük bir merak konusu oldu. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) 13 bilimsel deney gerçekleştirdikten sonra yurda dönmüştü. Şimdi ise gözler, Atasever'in uzayda yapacağı çalışmalara çevrildi.

İkinci Türk astronot ne zaman uzaya gidecek?

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, ikinci uzay yolculuğuna dair bir tarih verdi. Kıraç, nisan ayında Tuva Cihangir Atasever'i yaklaşık 80 kilometrelik bir yörünge altı uçuş için uzaya göndereceklerini ve Atasever'in bu yolculukta yaklaşık 7 deney gerçekleştireceğini açıklamıştı. Ancak, bu tarih daha sonra değişti.

Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, 8 Haziran'da uzay yolculuğuna çıkacak. 1,5 saat sürecek bu bilim misyonu kapsamında Atasever, 7 bilimsel deney gerçekleştirecek.

Tuva Cihangir Atasever kimdir?

Tuva Cihangir Atasever, 12 Ağustos 1992'de Ankara'da doğdu. Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra, Irvine'deki Kaliforniya Üniversitesinde elektrik-elektronik mühendisliği alanında yüksek lisans yaptı.

ROKETSAN'da 5 yıl boyunca aviyonik sistem mühendisi olarak görev aldı. Türkiye'nin insanlı uzay görevi için seçilen adaylar, eğitimlerine ABD'de devam ediyor.

Yorumlar (0)