TikTok, Kanada'da engele takıldı

Çin hükümetine yakınlığı sebebiyle tartışmaların odağına yerleşen sosyal medya platformu TikTok, indirilen cihazdaki özel bilgilere erişmekle suçlanıyordu. ABD'nin ardından Kanada'nın da TikTok'un devlet tarafından verilen cihazlara indirilmesini yasakladığı bildirildi. Kanada Hazine Kurulu, kararın gerekçesinin "yüksek güvenlik ve gizlilik riski" olduğunu vurguladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.02.2023, 09:21 28.02.2023, 13:23 Hakan Öksüz
TikTok, Kanada'da engele takıldı

Eğlenceli kısa videoların paylaşıldığı sosyal medya platformu TikTok, Kanada hükümetinin engeline takıldı. Devlet tarafından verilen mobil cihazlarda bundan sonra TikTok'un kullanılamayacağını kaydeden Kanada Hazine Kurulu, "TikTok adlı uygulama, güvenlik ve gizlilik için risk teşkil ediyor. Devlet tarafından verilen cihazlarda kullanılması bundan böyle yasaklanmıştır." açıklamasında bulundu.

"Gizlilik bakımından kabul edilemez düzeyde riskli"

Hükümet bilgilerinin güvende tutulabilmesi için bu kararın alındığını bildiren Kanada Hazine Kurulu, "Risklere karşı düzenli olarak tedbirler alıyoruz. 28 Şubat 2023 itibarıyla TikTok'un devlet tarafından verilen mobil cihazlarda kullanılamayacak olması, bu tedbirlerden biridir. Bu cihazlarda gelecekte de söz konusu uygulama indirilemeyecektir. Kanada Bilişim Kurulu Başkanı, bu uygulamanın gizlilik bakımından kabul edilemez düzeyde riskli olduğuna kanaat getirmiştir." ifadelerine yer verdi.

"TikTok, indirilen telefonun içeriğine önemli ölçüde ulaşıyor"

Uluslararası ortakların yaklaşımlarına benzer çizgide bir karar alındığının altı çizilen açıklamada, "TikTok platformunun veri toplama yöntemi, gizlilik ve güvenlik açısından bazı riskler teşkil ediyor. TikTok, indirilen telefonun içeriğine önemli ölçüde ulaşıyor. Bireyler, kendi kişisel cihazlarında bunu tercih edebilir veya görmezden gelebilir. Bununla birlikte Kanada Siber Güvenlik Merkezi kılavuzunda vatandaşlara bilinçli seçimler yapmaları için tavsiyeler verilmektedir." denildi. 

Yorumlar (0)