Musk'ın Starship'i yörüngeye çıktı, iniş esnasında radardan kayboldu

SpaceX'in Starship roketinin 3. test uçuşu başarıyla gerçekleşti. Roket, yörüngeye ulaştı ancak atmosfere girişi esnasında kayboldu. Şirket, roketin infilak ettiğinin düşünüldüğünü bildirdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.03.2024, 19:01 15.03.2024, 18:04 Hakan Öksüz
Musk'ın Starship'i yörüngeye çıktı, iniş esnasında radardan kayboldu

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX şirketinin Starship roketi, "en güçlü uzay roketi" olarak uzay taşımacılığını bir üst aşamaya taşıdı. Roketin 3. test uçuşu yapıldı. Texas'taki Starbase alanından fırlatılan Starship, ilk defa yörüngeye çıktı.

"Entegre Uçuş Testi-3" sevinci

Bugün gerçekleşen uçuş, "Entegre Uçuş Testi-3" olarak adlandırılıyordu. Starlink uydularının başarılı şekilde yörüngeye yerleştirilmesi için yük bölmesi kapağının sorunsuzca açılması gerekiyordu. Öte yandan uzay ortamında roketin bir motorunun yeniden çalıştırılması hedefleniyordu. Starship söz konusu testleri başarıyla geçti.

Roketin infilak ettiği tahmin ediliyor

Starship'in Hint Okyanusu'na ineceği tahmin ediliyordu. Atmosfere yeniden giriş esnasında Starship ile iletişimin koptuğu kaydedildi. SpaceX şirketi, Starship'in infilak ettiğinin düşünüldüğünü bildirdi. 

Yaklaşık yüksekliği 400 metre olan Starship, Elon Musk'ın "insanları Mars'a taşıma" hayalini gerçeğe dönüştürmek için tasarlandı.

Yorumlar (0)