Kalyon PV, Çin'e meydan okuyor! Güneş teknolojileri alanında bir ilk

Dünyada Çin’den sonra ilk “Seed” üretiminin Kalyon PV tarafından gerçekleştirildiği duyuruldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.02.2024, 11:06 24.02.2024, 16:28 Buse Önder
Kalyon PV, Çin'e meydan okuyor! Güneş teknolojileri alanında bir ilk

Kalyon PV, dünyada Çin'den sonra ilk defa "Seed" üretimini gerçekleştiren firma olarak tarihe geçti. Şirket, güneş paneli üretiminde kilit rol oynayan "Seed" üretimini, Ar-Ge çalışmalarının bir ürünü olarak yerli ve milli bir seviyeye taşıdığını duyurdu.

Kalyon PV CEO’su Ersan Tüfekçi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ingotun üretiminde kilit bir rol oynayan ve kristal yapı kazandıran "Seed"in, şirketin Ar-Ge çalışmaları sonucunda yerli ve milli bir ürün haline geldiğini vurguladı. Tüfekçi, “İngot ve Wafer fabrikamızdaki araştırma ve geliştirme faaliyetlerimiz kapsamında; Çin’in dışında dünyanın Ar-Ge dahil dört fabrikayı tek çatı altında birleştiren ilk firma olma unvanımızı yine Çin’in dışında ingota kristal yapıyı veren dünyanın tek Seed üreticisi olma unvanıyla pekiştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Yerlilik oranı yüzde 90’a çıktı

Türkiye'nin güneş teknolojileri alanındaki yerlilik oranını yüzde 90'a çıkaran yerli "Seed" üretiminin, şirketi benzersiz bir konuma taşıdığına vurgu yapan Tüfekçi, bu gelişme sayesinde ürün kalitesine katkı sağlandığını, nakliye sürecinin kısalmasıyla zaman kazanıldığını ve karbon emisyonunun önemli ölçüde azaldığını belirtti. Ayrıca, "Ata Tohumu" olarak adlandırılan yerli Seed üretiminin, Türkiye'nin teknoloji alanındaki başarılarını uluslararası arenada bir kez daha kanıtladığını dile getirdi.

Tüfekçi, geçtiğimiz aylarda ABD'ye gerçekleştirdikleri güneş panellerinin ilk yüksek tonajlı ihracatının ardından, 2025 yılında ABD başta olmak üzere birçok ülkeye 500 MW güneş paneli ihraç etmeyi hedeflediklerini de açıkladı. Bu sayede, şirketin uluslararası alandaki rekabet gücünün artması ve küresel pazarda söz sahibi olması amaçlanıyor.

Yorumlar (0)