İlk kan döküldü: Tesla fabrikasında robot, çalışana saldırdı

Tesla fabrikasında meydana gelen arıza sebebiyle bir robotun Tesla mühendisine saldırdığı ortaya çıktı. Ortalığın kan gölüne döndüğü olayda, robotun saldırısı acil kapatma butonuyla durduruldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.12.2023, 14:14 28.12.2023, 11:56 Şeyda Gül
İlk kan döküldü: Tesla fabrikasında robot, çalışana saldırdı

Tesla’nın Austin yakınlarındaki Giga Texas fabrikasında meydana gelen bir kazanın ayrıntıları yaklaşık 2 yıl sonra gün yüzüne çıktı. Görgü tanıklarının aktardığı bilgiye göre, arıza sebebiyle Tesla'nın robotunun bir mühendise saldırmasıyla fabrika kan gölüne döndü.

Kaza yetkililere bildirilmedi

Çalışanları acil kapatma butonuna basmaya zorlayan kazanın ardından fabrikadaki işçilerle görüşen avukat yaşanan kazaları yetkililere "bildirmediğine" dair kanıtlar bulunduğunu ifade etti.

Olay 2 yıl gizlenmiş

Yeni dökülmüş alüminyum araba parçalarını yakalayıp taşımak için tasarlanmış bir makinenin iş arkadaşlarına saldırmasını dehşet içinde izlediklerini anlatan görgü tanıkları, olayın kurbanın sol elinde 'açık yara' bıraktığını dile getirdi.

Travis ilçesine ve federal düzenleyicilere sunulan ve DailyMail.com tarafından incelenen 2021 yaralanma raporunda ortaya çıktı.

Fabrikada endişelerin artmasına sebep oldu

Olayın ardından Tesla'nın Teksas fabrikasında 2021 veya 2022'de robotlarla ilgili başka bir yaralanma bildirilmedi. Ancak iş yerinde otomatik robotların risklerine ilişkin yıllardır endişelerin artmasına sebep oldu.

Tesla'nın Teksas'taki yasa gereği yetkililere sunması gereken yaralanma raporunda ise mühendisin işten izin almasına gerek olmadığının iddia edildiği öğrenildi.

Yorumlar (0)