Muşlu aileler evlat nöbetinde: "Bir çocuğumu ahırda infaz ettiler!"

Diyarbakır annelerinin başlattığı oturma eylemi, terör örgütü PKK tarafından çocukları kaçırılan ailelere umut oldu. Her çarşamba olduğu gibi bugün de HDP İl Başkanlığı binası önünde toplanan Muşlu aileler, HDP ve PKK'ya lanet okudu. "Ha HDP ha PKK" yazılı pankart açıldı, Diyarbakır'dan destek için 4 aile geldi.

GÜNDEM 27.12.2023, 14:31 Hakan Öksüz
Muşlu aileler evlat nöbetinde: "Bir çocuğumu ahırda infaz ettiler!"

Çocukları PKK'lı teröristler tarafından dağa kaçırılan aileler, HDP'nin il başkanlığı binası önündeki oturma eylemlerini sürdürüyor. Çocuklarının PKK tarafından kandırılarak ya da zorla götürülmesinin sorumlusu olarak HDP'yi gören Muşlu aileler, Diyarbakır annelerinin başlattığı eyleme destek veriyor. Aileler, her çarşamba günü HDP İl Başkanlığı binası önünde buluşuyor.

Diyarbakır'dan 4 aile geldi

"Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir", Anneler direniyor", "Ha HDP ha PKK" ve "Halk düşmanı parti" yazılı pankartlar açan aileler, çocuklarının fotoğraflarını taşıyor. Diyarbakır'dan gelen 4 aile, Muş'taki oturma eylemine destek verdi. Bunlardan biri de iki çocuğu için eyleme katıldığını açıklayan Necibe Çiftçi idi.

Necibe Çiftçi: "Bir oğlumu ahırda infaz ettiler"

Bir çocuğunun öldürüldüğü, diğerinin PKK tarafından dağda tutulduğunu kaydeden Çiftçi, "Oğlum Sami'yi evden aldılar. Sürükleyerek bir ahıra götürdüler. Elini kolunu bağladıktan sonra da infaz ettiler. Diğer evladıma kavuşmak istiyorum. İkisinin de acısını çekiyorum." ifadelerini kullandı.

2021'de evladına kavuşan Ayşegül Biçer: "Destek için geldim"

Anne Ayşegül Biçer ise 2021 yılında evladına kavuştuğunu söyledi. Buna rağmen teröre karşı sesini yükseltmeye devam edeceğini vurgulayan Biçer, "Annelerin yüreklerini yakmaya hakkı yok kimsenin. Türkiye'nin her yerinde annelere destek olacağım. Diyarbakır'dan destek için geldim." dedi.

Yorumlar (0)