Dünyanın ilk engelli astronotu seçildi

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), yeni astronotlar yetiştirmek için 2022 Astronot Eğitim Sınıfı’na dünyanın ilk engelli astronotunu seçerek, "para-astronot" ismini verdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.11.2022, 10:08 24.11.2022, 17:16
Dünyanın ilk engelli astronotu seçildi

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirdiği basın toplantısı ile 13 yıl aranın ardından yeni astronotlar yetiştirmek için açtığı 2022 Astronot Eğitim Sınıfı’nı tanıttı. ESA’nın 17 kişilik yeni sınıfı ilke imza attı. İngiliz paralimpik koşucu John McFall, dünyanın ilk engelli astronotu olarak ESA’da yer buldu.

Dünyanın ilk engelli astronotu olacak

ESA’nın "para-astronot" ismini verdiği McFall, ESA'nın gelecekteki görevlerde engelli kişilerin yer alması için gereken koşulları değerlendirilmesi için tasarlanmış bir görevde yer alacak. 

McFall, uzaya giden ilk engelli kişi olup olamayacağını anlamak için tasarımcılar ve mühendislerle çalışmak üzere uzay eğitim birliklerine katılacak.

ESA'ya başvuru yapan 257'si engelli 22 bin 500'ü aşkın aday arasında bulunan McFall yaptığı açıklamada, başkalarına ilham vermeyi, bilimin ve uzayın potansiyel olarak herkes için olduğunu göstermeyi dilediklerini söyledi.

Paralimpik koşucu olarak turnuvalara katıldı

McFall, 19 yaşındayken bir motosiklet kazasında bacağını yitirmesinden sonra paralimpik koşucu olarak farklı turnuvalara katıldı.

2008'de Pekin Paralimpik Oyunlarında McFall, 100 metrede bronz madalya kazandı.

Yorumlar (0)