Sakaryalı şampiyon öğretmen, öğrencilerini güreşe yönlendiriyor

Güreş alanında olimpiyat ikinciliği ve üçüncülüğü, Avrupa’da dünya şampiyonluğu elde eden beden eğitimi öğretmeni Kürşat Kiraz hem öğrencilerini spora özendiriyor hem de maçlara hazırlanıyor.

SPOR 24.11.2022, 10:14 25.11.2022, 11:13
Sakaryalı şampiyon öğretmen, öğrencilerini güreşe yönlendiriyor

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin sonrasında Erenler ilçesinde oluşturulan depremzede çadırında gerçekleştirilen etkinlikler sırasında güreşle tanışma fırsatı elde eden Kürşat Kiraz (33), Erenler Belediyesi Spor Kulübüne giderek spor hayatına adım attı. Kendisini geliştiren ve 2006 senesinde milli takıma giren Kiraz, düzenlenen uluslararası karşılaşmalarda birden çok madalya elde ederek, 2010 senesinde gençler grekoromende Avrupa şampiyonluğunu kazandı.

Hem öğrencileri yönlendiriyor hem de müsabakalara hazırlanıyor

Güreşçi kimliğinin yan sıra 6 sene öncesinde Erenler'de bulunan Akşemsettin Ortaokulunda beden eğitimi öğretmenliği görevine atanan Kiraz, bir yandan öğrencileriyle salonlarda çalışarak yeteneklerini ortaya çıkarmaya çalışıyor diğer taraftan da müsabakalara hazırlık yapıyor.

Kulağında doğuştan işitme engeli olan Kiraz, son 2 senedir işitme engelliler kategorisinde yarışıyor. Geçtiğimiz sene İstanbul'da gerçekleştirilen İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası'na katılan ve burada altın, bu sene de Brezilya'da düzenlenen 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları'nda serbest ile grekoromen güreş kategorilerinde bronz ve gümüş madalya elde etti.

Öğrencileri yeteneklerine göre spora yönlendiriyor

Edinilen bilgilere göre, önümüzdeki sene gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası için çalışmalara başlayan ASKİ Spor Kulübünün sporcusu Kürşat Kiraz, beden eğitimi öğretmenliğine 6 senedir devam ettiğini aktardı.

Okulda öğrenim gören öğrencileri takip ederek spora olan ilgilerine göre yönlendirmeler sağladığını söyleyen Kiraz, "Güreş branşı için 4 öğrencimi yönlendirdim. Öğrencilerimi Türk güreşi için eğitmeye uğraşıyorum. Bazı öğrencilerimin karşılaşmalara çıkmasını izliyorum. Okula geri geldiğimizde ise sevinci beraber yaşadığımızı ifade ediyoruz. Bu şekilde heyecan ve şevk oluşuyor” dedi.

“Hedefim, dünya ve olimpiyat şampiyonluğu”

Öğrencilere, kulüp arkadaşları olan Taha Akgül ve Rıza Kayaalp ile kendi müsabakalarını izlettirdiğini aktaran Kiraz, "Güreşin bana kattıklarını onlara anlatarak tanıtım yapmış oluyorum. Öğrencilerime 'Neden burada siz olmayasınız?' diyorum. Bu hususta başarılı bir şekilde çalıştığıma ve gün geçtikçe daha çok öğrenci yetiştireceğime inancım tam. Bu konuda bana destek sağlayan ASKİ Spor Kulübüne buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Hedefim, dünya ve olimpiyat şampiyonluğu. Öğretmenlik alanında ise Türk sporuna başarılı, liyakatli sporcular verebilmek” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)