Bakan Şimşek duyurdu! Kamu harcamalarına yapay zekalı takip

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu harcamalarının takibi amacıyla geliştirilen yeni uygulamayı duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.06.2024, 13:56 09.06.2024, 13:57 Buse Önder
Bakan Şimşek duyurdu! Kamu harcamalarına yapay zekalı takip

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu harcamalarında verimlilik, kalite, hız ve tasarruf sağlamak amacıyla erken uyarı sistemi içeren Yapay Zeka Destekli Muhasebe ve İleri Analitik Projesi'ni hayata geçireceklerini açıkladı. Bakan Şimşek, bu projenin yapay zeka ile karar verme ve politika geliştirme süreçlerinin etkinliğini artıracağını ve verimsiz harcama alanlarının ortadan kaldırılacağını belirtti.

İki ayda hazırlık, 12 ayda tamamlanma hedefi

Bakan Şimşek, iki ay içinde projenin ön hazırlık çalışmalarının tamamlanacağını ve 12 ay sonunda kamu harcamalarının ve ödemelerinin yapay zeka destekli bir sistemle gerçekleştirileceğini söyledi.

‘Kamuda verimlilik artacak’

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Bakan Şimşek, "Tasarruf tedbirleri genelgesini modern bilişim teknolojilerini kullanarak bir adım ileriye taşıyoruz. Yapay Zeka Destekli Muhasebe ve İleri Analitik Projesi ile bürokratik işlemleri azaltarak kaynakların etkili ve verimli kullanımını sağlayacağız. Kamuda verimliliği artırırken hizmet kalitesinden ödün vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)