habernediyor.com

"Vatan sana kanım feda" deyip rekor kırdılar!

YAŞAM

Manisa ilinin Yunusemre ilçesinde ‘Vatan sana kanım feda’ projesi kapsamında gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasında yeni bir Türkiye rekoru kırıldı. Rekor yine bir başka Manisa ilçesindeydi.

"Vatan sana kanım feda" Projesinde Yunusemre ilçesinde bulunan 55 okul için toplu kan bağışı etkinliği gerçekleştirildi.

Yunusemre ilçesindeki 13 okulda kurulan kan alma merkezlerine öğrenci velileri adeta birbirleriyle yarışarak kan bağışı yaptılar.

Toplu kan bağışı törenine Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, Manisa Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal da katılarak velilere destek verdi.

Rekor el değiştirdi ama yine Manisa'da kaldı

Türkiye genelinde milli eğitim müdürlüklerinin gerçekleştirdiği etkinlikler ele alındığında 1477 üniteyle Salihli’ye ait olan Türkiye rekoru 1843 ünite ile Yunusemre ilçesine geçti.

Sabah 08.00'de başlayan ve akşam 19.00’a kadar süren etkinlik için toplam 13 okulda kan alma merkezi kuruldu. Okullar şöyle:

TOKİ İlkokulu, 
23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu, 
Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu, 
Taytanlı İlhan İlkokulu, 
Muradiye Atatürk Ayser Kani Çelikel İlkokulu, 
Barbaros Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulu, 
Cumhuriyet İlkokulu, 
Mehmet Suphi Egemen İlkokulu, 
Çağatay Uluçay İlkokulu, 
Atatürk Ortaokulu, 
Cemal Ergün İlkolkulu, 
8 Eylül Kemal Neşen Dömekeli İlkokulu,
Hatice Görgülü İlkokulu.

Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu Spor Salonunda yapılan kan bağışı etkinliğine katılan Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş şu açıklamayı yaptı:

“Manisa olarak bir kez daha Türkiye rekor kırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geçen yıl da Türkiye rekoru Manisa’nın ilçelerinden Salihli’de kırılmıştı. Bu yılda Yunusemre ilçesinde kırıldı. Kan bağışında Türkiye rekorları Manisa sınırları içerisinde sürekli kırılmasından dolayı ayrıca mutluyuz. Destek olan, kan bağışında bulunan herkese teşekkür ediyorum. Nisan ayında Salihli’de yapılacak olan kan bağış kampanyasında yeni bir rekor için çalışmalara başladık.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.