habernediyor.com

Sahte Mehdi’ye hakaret ettiği iddiasıyla para cezasına çarptırıldı 

YAŞAM

Kendisini din alimi olarak tanıtan İskender Evrenosoğlu hakkında sosyal medyada söylediği "münafık", "sahtekar" kelimeleri sebebiyle 1740 TL para cezasına çarptırılan Veysel Sağlam isimli vatandaş, yargı yolunda yaşadıklarını anlattı: "İnsanları kandırmaya çalışıyordu ben de vatandaşlık görevimi yaptım. Cezaya itiraz edeceğim ve bu kişilerle sonuna kadar savaşacağım."

İskender Erol Evrenosoğlu, ABD’de kurduğu sözde dergahta dini kitaplar yazan ve bu kitaplarda da kendisi hakkında “mehdi”, “resul”, “devrin imamı” gibi sözler zikreden biri olarak ön plana çıkıyordu. Öte yandan Veysel Sağlam isimli bir vatandaş da sosyal medya üzerinden vatandaşları uyardı ve Evrenosoğlu’na inanılmaması gerektiğini söyledi. Veysel Sağlam, Evrenosoğlu hakkında sarf ettiği sözler sebebiyle Tire 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından para cezasına çarptırıldı. 

Evrenosoğlu’na sarf ettiği sözler, ceza getirdi 

Veysel Sağlam, sosyal medya hesabı üzerinden Evrenosoğlu hakkında “münafık”, “karaktersiz”, “Allah’ın şebeği”, “şarlatan”, “mahluk” gibi sözler sarf etti. Bunun üzerine Tire 2. Asliye Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde Sağlam hakkında açılan davayı gördü. Sağlam'ın sözlerini mahkumiyet gerekçesi saydı.  

İskender Evrenosoğlu, 19 Kasım 2019 tarihinde vefat etmişti. Veysel Sağlam’a karşı ise davayı, Evrenosoğlu’nun iki çocuğu Yeşim Evrenosoğlu ve Oktay Evrenosoğlu açtı. Mahkeme, Sağlam’ı 1740 TL adli para cezasına çarptırdı.  



“İnsanları kandırmaya çalışıyordu” 

Veysel Sağlam ise konuyla ilgili şunları aktardı: “İzmir’de özellikle kış aylarında salonlar tutuyor ve buralara otobüsle insanları getirip insanları kandırmaya yönelik sohbet programları düzenliyordu. Yaklaşık 6 sene önce düzenledikleri programa beni de davet etmişlerdi. Merak ederek gittim. Programda İskender Evrenosoğlu’nun ismi geçmiyordu, onu, ‘Asrın İmamı’ olarak zikrediyorlardı. Daha sonra da birkaç programlarına gittim ve kendilerine eleştirilerde bulundum. Asıl süreç bundan sonra başladı. Vatandaşlık ve dini görevim gereği oraya gidenleri ve ona inananları uyardım. Sosyal medya üzerinden kendisiyle ilgili şeyleri paylaştım. Kendisine münafık dediğim için ABD’de yaşayan Evrenosoğlu’nun ölümünden önce çocukları tarafından bana dava açıldı.” 

“Karara itiraz edeceğim” 

Sağlam: “Bir videoda müridinin sorusunu yanıtlayan Evrenosoğlu, Allah gibi konuşmuş ve ‘Ben Mehdiyim’ diyerek insanları ardına toplamaya çalışmıştı. 15 Temmuz’da atlattığımız FETÖ lanetinden de gördü ki insanlarımız bu şekilde harcanabiliyor. Ben de bir daha böyle bir şey olmaması için insanlarımızı uyarmaya çalışıyorum. Kendimi, bu kişilerle mücadeleye adadım. Mahkeme kararına itiraz edeceğim ve bunun peşini de bırakmayacağım.” 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.